FIAB i Alimentaria renoven la seva aliança per un sector més internacional i sostenible

Contribuir a potenciar la internacionalización, la innovación y la sostenibilidad del sector. Este es el objetivo por el cual la Federación

Contribuir a potenciar la internacionalització, la innovació i la sostenibilitat del sector. Aquest és l’objectiu pel qual la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) i el saló Alimentaria  han renovat el seu acord de col·laboració per a la propera edició del certamen, que tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, del 18 al 21 de març del 2024. Anafric és membre del del Comitè Intercarn d’Alimentaria.

D’aquesta manera, el saló de Fira de Barcelona de referència internacional per a la indústria alimentària i la seva cadena de valor i FIAB, amb la màxima representativitat nacional de les associacions i empreses del sector, donen continuïtat a la feina desenvolupada en edicions anteriors a través d’accions que posen en valor l’obertura de nous mercats i l’increment d’exportacions, la innovació constant i la aposta ineludible per la sostenibilitat del sector d’alimentació i begudes, com a primera indústria del país.

 

Mauricio García de Quevedo, director general de FIAB i J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, en primer terme; juntament amb Antoni Llorens, president d’Alimentaria i els tres vicepresidents: Anna Bosch, Juan M. Vieites i José María Bonmatí.

 

“Alimentaria és una trobada imprescindible per a les indústries espanyoles, un aparador mundial des del qual fomentar la internacionalització de les nostres companyies i productes, impulsar i compartir innovació i promoure la sostenibilitat del sector”, afirma Mauricio García de Quevedo, director general de FIAB.

Per la seva banda, J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, destaca el rol de FIAB com a “gran vertebrador de tot el teixit productiu i associatiu de la indústria alimentària espanyola i la seva comesa de donar visibilitat al compromís d’aquest sector amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental”.

A l’última edició d’Alimentaria, celebrada juntament amb Hostelco l’abril del 2022, van participar prop de 3.000 empreses expositores, un 29% internacionals, i van acudir més de 100.000 visitants, dels quals un 23% van procedir de 150 països.

La Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), integrada per 45 associacions, representa el primer sector industrial del nostre país amb una producció el 2022 superior als 144.000 milions d’euros i més de 41.000 milions d’euros a les exportacions. El sector està constituït per més de 30.000 empreses, la majoria pimes distribuïdes per tot el territori, i dóna ocupació directa a més de 450.000 persones ia 2,5 milions de manera indirecta.

Col·laboradors