Fribín espera facturar més de 400 milions el 2023

L’empresa càrnia Fribín, situada a Binèfar (Osca), espera facturar més de 400 milions d’euros el 2023. Els seus responsables asseguren que aquest any ha estat un punt d’inflexió en la seva trajectòria. Superada la pandèmia i els problemes que va generar la pujada dels preus de l’energia, l’últim ha estat un bon exercici econòmic per a la companyia.

 

 

“Podem arribar a facturar més de 400 milions d’euros aquest any. Estem treballant unes 850 persones i exportem pràcticament el 70% del que venem”, ha assenyalat Cristina Gallart, presidenta de Fribín. la presidenta a afegit, segons recull  Revista Cárnica: “Necessitem menys traves administratives i més suport perquè les empreses com la nostra puguin seguir creant futur”.

Aquestes declaracions a Aragón Noticias s’han fet durant una visita del conseller d’Agricultura del Govern d’Aragó, Ángel Semper. Des de Fribin, treballen per aconseguir l’homologació que els permeti vendre els seus productes a més països i millorar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions. Actualment el 45% de l’energia que consumeixen procedeix de plaques solars.

La càrnia de Binèfar ocupa prop de 1.000 persones i compta amb una flota de 25 tràilers. Diàriament sacrifiquen 12.000 porcs i 600 vedells i exporta el 70% dels seus envasats a països com Itàlia, Filipines, República Txeca, Romania, França, Xina o Hongria, entre d’altres.

Col·laboradors