INTEROVIC i Amazon col·laboren per oferir carn de xai i donar suport a el sector

L’Organització Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i Cabrum, INTEROVIC, davant la situació d’estoc de carn d’oví i cabrum pel tancament de el sector HORECA ha realitzat una recerca d’alternatives que permetin fer arribar els seus productes directament a les llars espanyoles, única forma de donar sortida al volum sobrant, que s’estima en un 70% de la producció. INTEROVIC i Amazon han treballat junts per comercialitzar aquestes carns a través del servei de lliurament ràpid d’Amazon Prime Now disponible per a clients Prime a Madrid i a Barcelona. D’aquesta manera, productors i ramaders tradicionals d’ovelles i cabres esperen donar sortida a corts especialment pensats per al consum a casa oferint unes carns delicioses, saludables i amb uns contrastats beneficis socials i mediambientals.

 

Raúl Muñiz, president de INTEROVIC, explica que “aquest acord marca una fita sense precedents en el sector. El suport d’Amazon suposa una oportunitat per impulsar la venda en línia, amb molt escassa presència dels nostres productes fins al moment, i també servirà com a finestra per donar a conèixer els nous talls de la carn de xai i cabrit “.

 

Des de principis de juny, Amazon ha incorporat al seu catàleg a Amazon Prime Now una selecció de talls tradicionals de xai i cabrit, com les costelletes, cama i espatlla. Així mateix, aquesta oferta s’enriqueix amb els nous talls, més fàcils i ràpids de cuinar, com el xurrasco o el filet de cuixa de xai.

A través dels següents enllaços, els consumidors de Madrid (aquí) i Barcelona (aquí) poden accedir a la compra d’aquests productes.

El millor oví i cabrum, a casa

Jaume Farràs, soci de Anafric, apareix al vídeo de promoció d’Amazon. Jaume Farràs té un encebador i un escorxador a Sant Llorenç d’Hortons (Barcelona). Fa uns anys, juntament amb el seu fill i la seva dona van trobar en l’exportació un nou canal de venda que va revolucionar el seu negoci.

“Aquesta crisi ens ha afectat molt a nivell internacional. A més, a l’arribar a la primavera cal tenir en compte que és la temporada de major producció de xai perquè és quan neixen més cries i hi ha abundància de pastures “, explica Jaume.

Si bé els engreixadors són un lloc de pas, Jaume afegeix: “Nosaltres apostem per la qualitat i això significa garantir sempre el mateix producte gràcies a una acurada alimentació amb pinsos naturals, bons estables i un acurat procés de sacrifici”.

 

 

Col·laboradors