Interovic reuneix a ‘Pastoreo’ les IGP

INTEROVIC, la Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Caprino, va reunir a Pastoreo, l’esdeveniment que porta el camp a la ciutat organitzat de l’1 al 3 de desembre, en un col·loqui, a alguns dels principals representants de les Indicacions Geogràfiques Protegides: Juan Méndez tècnic a la IGP lechazo de Castella i Lleó; Yolanda García, de promoció i distribució IGP de Cordero Manchego; Raúl Muñiz, director de la IGP de Cordero d’Extremadura i de la IGP Cabrito de Extremadura i Javier Ayechu, president de la IGP Cordero de Navarra.

 

 

Una cita celebrada el passat divendres 1 de desembre que replica la reunió de l’any passat on van estar totes les IGP presents i que va tenir lloc prèvia a l’obertura de l’esdeveniment Pastoreo que ha celebrat la tercera edició a Madrid després de l’èxit el 2022 on va acollir més de 3.000 visitants.

El col·loqui, moderat per Jesús Terrés, periodista i fundador de l’agència Lobo, que col·labora amb INTEROVI, i per la cuinera i influencer, Clara Pérez Villalón, va veure sobre la generació de valor de marca i l’arribada a nous públics i va ser un diàleg entre tots dos en què van participar tots els assistents.

Durant la xerrada es van llançar preguntes sobre diferents qüestions com què és marca valuosa i quines qualitats ha de tenir, com diferenciar-se al taulell de la carnisseria on tots els productes semblen (més o menys) iguals, la importància de la presentació, com arribem al públic jove amb un producte tradicional i si la indústria hauria de continuar potenciant la marca Espanya.

Temes que van obrir debat i participació de tots els assistents, ja que el format va ser informal i va fomentar la participació de tothom.

Durant el col·loqui es va parlar de la importància de treballar totes les IGP en conjunt més enllà de tota la feina individual que es realitza i de la necessitat de fer aquest tipus de reunions amb una periodicitat més gran per afrontar junts els reptes del sector.

«Els productes i les marques que es fan imprescindibles són les que et canvien la vida», va sentenciar Clara Pérez Villalón.

Col·laboradors