Interporc destaca la figura del veterinari per reduir l’ús d’antibiòtics

El Grup Operatiu REDaPORC, liderat per INTERPORC, ha començat una sèrie de webinaris en col·laboració amb el Consell General del Col·legi de Veterinaris d’Espanya (Colvet).

El primer webinari d’INTERPORC i Colvet va tenir dos experts en matèria de bioseguretat. Concretament, Miguel Ángel Higuera, director de l’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR) i Cristina Muñoz, Coordinadora del Pla Nacional d’Antibiòtics de l’AEMPS.

Higuera va oferir la ponència titulada ‘Reducció de l’ús d’antibiòtics en el context sanitari global’, on va recordar que “tenir un consum equilibrat d’antibiòtics és un objectiu de tot el sector porcí, i s’estan aconseguint resultats molt positius. El principal exemple és el programa voluntari de reducció de lús de la colistina. “Per això, una eina com la que desenvolupa REDaPORC, que permetrà detectar les mesures prioritàries a adoptar a cada explotació, resulta fonamental”.

Cristina Muñoz en la seva presentació del Pla REDUCE: una estratègia integral per prevenir les infeccions, va destacar que “al Pla actual busquem crear estratègies integrals per prevenir i facilitar l’ús prudent dels antibiòtics en veterinària”.

Col·laboradors