La carn vermella pot contribuir a l’equilibri de la microbiota i afavorir la salut cardiovascular

La carn vermella magra pot ser beneficiosa per a la salut intestinal en contribuir a l’equilibri de la microbiota intestinal i afavorir la salut cardiovascular. Així ho demostra un estudi recent realitzat per científics de la Universitat de Purdue (Estats Units) després d’avaluar múltiples patrons alimentaris, tal com destaquen diverses informacions públiques, entre elles EuropaPress.

Els investigadors van avaluar els efectes de l’adopció i posterior interrupció intermitent d’un patró dietètic saludable a l’estil nord-americà que incloïa 85 grams diaris de carn vermella magra (vedella i porc) en adults joves sans, un procés anomenat cicle del patró dietètic.

Els resultats suggereixen que la microbiota intestinal pot tenir un paper important en la manera com la dieta influeix en la salut cardiovascular i subratllen que les carns vermelles magres, quan es consumeixen com a part d’una dieta equilibrada i saludable, poden no afectar negativament la salut intestinal o cardíaca.

 

Beneficios de la carne roja

Altres beneficis de la carn vermella magra per a la salut

La carn vermella magra, consumida amb moderació, pot ser una font valuosa de nutrients essencials per a la salut. Aquest tipus de carn, que inclou talls baixos en greix com el filet, la vedella magra i el llom de porc, destaca pel seu contingut de proteïnes d’alta qualitat. Les proteïnes són fonamentals per al desenvolupament i la reparació de teixits, el manteniment de la massa muscular i la producció d’enzims i hormones.

Un dels principals beneficis de la carn vermella magra és la seva riquesa en ferro hemo, una forma de ferro que el cos absorbeix de manera eficient. Aquest mineral és crucial per prevenir l’anèmia i garantir un transport d’oxigen adequat a la sang. A més, conté zinc, que enforteix el sistema immunològic i recolza la cicatrització de ferides, i vitamines del complex B, essencials per al metabolisme energètic i la salut del sistema nerviós.

Informació d’Infobae.

Altres informacions que et poden interessar

Col·laboradors