La Comissió Europea aprova noves mesures dajuda per impulsar la competitivitat i la resiliència de les pimes

Els vint-i-quatre milions de petites i mitjanes empreses (pimes) d’Europa representen el 99% de totes les empreses i dos terços dels llocs de treball del sector privat a la UE. Són fonamentals pel teixit econòmic i social europeu, impulsen les transicions ecològica i digital d’Europa i sustenten la nostra prosperitat a llarg termini.

 

 

Les pimes continuen havent d’afrontar volatilitat i imprevisibilitat, així com limitacions de subministrament, escassetat de mà d’obra i sovint competència deslleial i desigualtat de condicions a l’hora de fer negocis a Europa.

Els retards en els pagaments en les transaccions comercials impedeixen les inversions i el creixement i contribueixen a la incertesa i la desconfiança a l’entorn empresarial. Segons el recent informe sobre el rendiment de les pimes es preveu que el valor afegit de les pimes per al 2023 es mantingui un 3,6% per sota del seu nivell del 2019 (enfront de l’1,8% en el cas de les grans empreses) , mentre que l’ocupació a les pimes amb prou feines s’ha recuperat fins a assolir els nivells anteriors a la crisi.

Tal com explica Conpymes, “estem molt orgullosos d’haver estat un dels grans impulsors de la norma que reduirà els terminis de pagament al sector privat a tot Europa, beneficiant pimes i autònoms, que són els que més pateixen les conseqüències de la norma morositat”.

Teniu més informació sobre la nova normativa europea en aquest  enllaç.

Col·laboradors