La dieta EAT-Lancet de baix consum de proteïna animal no proprociona suficients vitamines i minerals per nodrir la població mundial

Investigacions recents suggereixen que la dieta proposada per EAT-Lancet el 2019, que busca ajustar el consum de proteïna animal a la meitat per al 2050, no proporciona suficients vitamines i minerals, inclosos ferro, zinc, calci i vitamina B12, per nodrir la població mundial a causa de la baixa quantitat d’aliments d’origen animal.

 

 

 

Així ho ha publicat la revista Eurocarne a la seva pàgina web. La investigació, segons relata la capçalera del sector, està dirigida per l’Aliança Global per a una Nutrició Millorada (GAIN, per les sigles en anglès) i entre les principals conclusions trobem:

-Les ingestes estimades de folat i vitamina A van ser adequades, a causa de les grans quantitats d’aliments vegetals integrals, com llegums, vegetals de fulles fosques i fruites i vegetals rics en vitamina A a la dieta EAT-Lancet.

-Per a adults i dones en edat reproductiva, la ingesta estimada de vitamina B12, calci, ferro i zinc va estar per sota dels nivells recomanats.

Segons la GAIN, “aquestes noves troballes sobre les deficiències de vitamines i minerals essencials són preocupants perquè les deficiències d’aquests micronutrients poden provocar efectes greus i duradors, inclosos sistemes immunològics compromesos i més risc d’infeccions”.

Podeu llegir la resta de l’article en aquest enllaç.

Col·laboradors