La indústria alimentària preveu que l’increment dels preus dels aliments se segueixin moderant

La indústria alimentària preveu que es continuïn moderant l’increment dels preus dels aliments. Així ho ha assenyalat l’informe econòmic del sector el 2023 presentat per FIAB al Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació.

 

 

El context inflacionari, la inestabilitat global i els efectes del clima són els responsables de la reducció del 2,6% de la producció, fins a 162.459 milions d’euros, una xifra que “preocupa”, encara que el sector segueixi sent el primer de la indústria manufacturera.

L’exportació, un altre dels baluards de la indústria de l’alimentació i les begudes, ha continuat la tendència a l’alça fins als 47.620 milions d’euros, fet que suposa una pujada del 3,4 %, que García de Quevedo ha qualificat d'”acceptable” , malgrat estar “molt lluny del creixement a dos dígits dels darrers quinze anys”.

La indústria alimentària, amb un pes total del 2,33 % nacional, segueix enfocada a la concentració de companyies que ajudi a ser “una mica més fortes”, si bé segueixen sent fonamentalment pimes, segons indica l’informe.

Foto: Freepic

Col·laboradors