Argal, Noel i Vall Companys impulsen projectes innovadors i sostenibles a través del PERTE del sector agroalimentari. Així ho anuncia el diari La Razón. El segon PERTE del sector agroalimentari, que entrarà en vigor abans de final d’any i comptarà amb un finançament de 100 milions d’euros.
Fa anys que la indústria alimentària immersa en un procés de transformació dels seus processos productius per fer-los més competitius i sostenibles.
El primer PERTE aprovat el 2022 va adjudicar 182 milions d’euros i ha arribat a més de 286 projectes primaris, de 224 empreses, amb actuacions a 14 comunitats autònomes que van apostar per la innovació com a instrument per a la millora de la competitivitat i la transformació sostenible a través de vint projectes primaris presentats que cercaven una transformació integral dels processos al llarg de tota la cadena de valor del sector carni mitjançant la digitalització, l’automatització i la promoció de pràctiques sostenibles per reduir la petjada de carboni.
El sector agroalimentari contribueix amb gairebé un 10% al PIB i està conformat, majoritàriament, per petites i mitjanes empreses. Un 96% de les més de 30.500 empreses són pimes. D’aquesta manera, el PERTE es concep com un conjunt de mesures que beneficien empreses i autònoms del sector agroalimentari i que generen sinergies per millorar la traçabilitat i seguretat del sector agroalimentari.
Més informació en aquest enllaç.
Imatge Freepik