La producció càrnia a Espanya baixa un 4,2% durant el primer trimestre de l?any, segons el MAPA

La producció càrnia a Espanya baixa un 4,2% durant el primer trimestre de l’any. El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat les dades de la producció a Espanya durant el primer trimestre de l’any que s’ha vist reduïda en un 4,2% sobre el 2022 i se situa en 1,96 milions de tones, nivells molt similars als del 2021.

 

 

 

Tal com ha publicat la revista Eurocarne, la baixada al conjunt de la producció ve donada per la caiguda que es registra en el cas del sacrifici i la producció de carn de porc que ha baixat en un 6,8% fins als 1.329.689 tones, tornant als nivells de 2020.

La producció de la carn de boví s’ha reduït un 6,6% i s’ha quedat en 163.091 tones. En oví es va contreure la producció en un 4,4%, xifrant-se en 26.128 tones, i en caprí la reducció ha estat la més alta de totes, baixant un 19,5% sobre 2022.

 

Catalunya, principal productora

Dels 1,67 milions de t de carn produïda a Espanya durant el primer trimestre, 586.050 t (el 35% del total d’Espanya) van sortir d’escorxadors ubicats a Catalunya, la principal comunitat autònoma per producció malgrat haver reduït la quantitat en un 6,4%. És destacable la baixada en carn de porc en aquesta regió que s’ha quedat a 516.637 t, un 7,3% menys que el 2022 i el 88% de la producció càrnia catalana.

El segueix en rellevància Aragó on el porcí abasta un percentatge més alt encara, el 95% (257.987 t) del total (271.377 t, un 22,2% menys que el 2022) i és ressenyable també la baixada en el cas de Castella i Lleó que es va quedar en 241.761 t (-5,5%).

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors