La producció càrnia a Espanya baixa un 4,2% durant el primer trimestre de l’any. El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat les dades de la producció a Espanya durant el primer trimestre de l’any que s’ha vist reduïda en un 4,2% sobre el 2022 i se situa en 1,96 milions de tones, nivells molt similars als del 2021.
Tal com ha publicat la revista Eurocarne, la baixada al conjunt de la producció ve donada per la caiguda que es registra en el cas del sacrifici i la producció de carn de porc que ha baixat en un 6,8% fins als 1.329.689 tones, tornant als nivells de 2020.
La producció de la carn de boví s’ha reduït un 6,6% i s’ha quedat en 163.091 tones. En oví es va contreure la producció en un 4,4%, xifrant-se en 26.128 tones, i en caprí la reducció ha estat la més alta de totes, baixant un 19,5% sobre 2022.
Catalunya, principal productora
Dels 1,67 milions de t de carn produïda a Espanya durant el primer trimestre, 586.050 t (el 35% del total d’Espanya) van sortir d’escorxadors ubicats a Catalunya, la principal comunitat autònoma per producció malgrat haver reduït la quantitat en un 6,4%. És destacable la baixada en carn de porc en aquesta regió que s’ha quedat a 516.637 t, un 7,3% menys que el 2022 i el 88% de la producció càrnia catalana.
El segueix en rellevància Aragó on el porcí abasta un percentatge més alt encara, el 95% (257.987 t) del total (271.377 t, un 22,2% menys que el 2022) i és ressenyable també la baixada en el cas de Castella i Lleó que es va quedar en 241.761 t (-5,5%).