La rebaixa de l’IVA a la carn i el peix comportaria un estalvi de 22€ a la cistella de la compra

La gran distribució espanyola s’ha pronunciat sobre l’IVA de la carn i el peix, i calculen que una rebaixa en aquests dos productes frescos i bàsics al 0% podria representar un estalvi de 22€ al mes per família a la cistella de la compra. D’aquesta manera, la gran distribució secunda el model aplicat per Portugal del 0%, com ja informem a la nostra web. Segons informacions publicades per La Vanguardia, fonts de la gran distribució reclamen a l’Executiu incorporar la carn i el peix al proper paquet fiscal.

 

 

Aquesta capçalera destaca que l’Executiu de Costa va aconseguir reduir l’IPC alimentari més de cinc punts: del 19,3% al març va passar al 14,1% a l’abril. Es tracta d’una mesura anomenada IVA Zero, com destaca el Govern portuguès a la seva pàgina web, que elimina l’IVA, entre altres aliments, a productes carnis com el porc, el pollastre, el gall dindi, la carn de boví i el peix, com el bacallà, la sardina, el lluç o el verat i que estarà operatiu fins al mes d’octubre del 2023.

Els grans supermercats denuncien també que el consumidor està percebent que la carn i el peix s’han convertit en “productes cars” i, per això, el consum està baixant un 8%.

Des d’Anafric s’ha insistit “en una rebaixa al 4%, no eliminar completament l’IVA com s’ha fet al país veí”, explica José Friguls. “La mesura -explica- ajudarà a pal·liar els efectes de la inflació sobre la renda de les famílies”.

Més informació sobre les peticions d’Anafric:

Col·laboradors