La Red Ganadero Cárnica serà la primera Xarxa municipalista de col·laboració publicoprivada en el marc de la FEMP

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i les sis Organitzacions Interprofessionals del sector carni (OIAS) han donat un nou impuls a la col·laboració engegada el 2021 amb la signatura d’un nou acord per, un cop celebrat el XIII Ple de la FEMP, incloure la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica com una nova xarxa municipalista emmarcada a la FEMP, ia la qual podran adherir-se les seves Entitats Locals associades: D’aquesta manera, l’objecte bàsic d’aquest nou acord és establir l’estructura bàsica de funcionament que serà una futura Xarxa FEMP, a partir del Ple del mes de setembre.

 

 

 

L’acord ha estat subscrit a la seu de la FEMP pel seu secretari general, Carlos Daniel Casares, i els representants de les OIAS: Raúl García (president d’ASICI), Jordi Montfort (Secretari General d’AVIANÇA), Javier Gómez (President d’INTERCUN ), José Friguls (Tresorer d’INTEROVIC), Alberto Herranz (Director d’INTERPORC) i Francisco Javier López (Director de PROVACUNO).

La Xarxa Municipal Ramader-Càrnica és una iniciativa posada en marxa per les Interprofessionals per treballar de forma conjunta amb els municipis espanyols que compten al seu territori amb una presència significativa d’activitats ramaderes i industrials, i el juny de 2021 els representants sectorials i la FEMP van subscriure un Conveni Marc pel qual s’iniciava el treball de col·laboració per desenvolupar-lo.

Amb el nou marc subscrit ara, la Xarxa fa un salt qualitatiu per enfortir la seva missió de donar visibilitat al paper dels municipis en el desenvolupament del sector, així com fomentar la col·laboració publicoprivada i el diàleg entre el sector ramader-carni i les entitats locals, desenvolupant actuacions o estratègies de desenvolupament i promoció del sector.

 

Altres informacions

La Red Municipal Ganadero-Cárnica celebra su primer Encuentro de Alcaldes y Concejales

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors