Mercolleida és reconeguda com la llotja de referència per a boví i porcí

Mercolleida ja consta, des d’aquest dimarts 7 de març de 2023, com a Llotja de Referència estatal després que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC) hagi aprovat, previ informe favorable dels seus serveis tècnics, la sol·licitud presentada per la llotja lleidatana. D’aquesta manera, les cotitzacions dels mercats porcí, boví i cereals es converteixen en referència estatal, mentre que les de xai, farratges i fruita dolça ho fan a determinades comunitats o zones productores.

El DACC ha comunicat oficialment aquesta resolució al Ministeri d’Agricultura perquè inclogui Llotja Agropecuària Mercolleida SA al Registre nacional de llotges de referència.

 

 

Pel que fa al porcí, encara que les cotitzacions del porc engreixat i del garrí ja eren considerades de referència espanyola gràcies al fet que serveixen de base per a més del 90% de les compres i vendes de porcs que es realitzen a tot el territori espanyol, aquest reconeixement dota , sens dubte, de prestigi a la llotja de Mercolleida i posa en valor la seva trajectòria, a més d’incloure les referències de la truja, també d’abast nacional.

 

Mercolleida, font d’informació

El mateix passa amb el boví i, especialment, amb el cereal, un mercat que ha anat guanyant terreny gràcies a la qualitat dels informes que es generen, així com les relacions que Mercolleida ha anat consolidant darrerament amb operadors i altres agents comercials. En aquest sentit, també cal destacar el paper que ha exercit Mercolleida com a font d’informació del mercat cerealista des que va començar la guerra a Ucraïna.

En l’àmbit del mercat oví, es consideren cotitzacions de referència a Catalunya, Osca i Saragossa les del be en la seva varietat de pesos, mentre que amb les dels farratges, es converteixen en referència a Catalunya, Aragó i Navarra. Finalment, les cotitzacions de la fruita dolça són considerades de referència a Catalunya i Aragó.

Per a més informació, cliqueu en aquest enllaç.

Col·laboradors