Organitzacions agràries protesten davant dels ministres d’Agricultura de la UE, reunits a Còrdova

Amb l’objectiu d’exigir “un sistema alimentari més just, sostenible i respectuós amb el món rural”, diverses organitzacions socials, ambientals, de consumidors i agràries s’han concentrat a Còrdova on ha tingut lloc la Reunió Informal de Ministres d’Agricultura (RIM) de la Unió Europea. Segons s’ha fet ressò Europa Press, la protesta és deguda a “la situació d’indefensió que pateixen els agricultors i ramaders davant les polítiques que es duen a terme des de Brussel·les”.

 

 

Les organitzacions convocants (Cooperatives Agroalimentàries i per les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA) han expressat la importància que “hi hagi un suport decidit des de la societat i les polítiques públiques cap a un model agroalimentari basat en l’agroecologia i la sobirania alimentària” .

El camp espanyol reclama a més un tracte “igualitari” per a les produccions europees i les de tercers països i per això consideren “fonamental” intensificar els controls en frontera per garantir l’entrada d’aliments produïts “sota les mateixes exigències fitosanitàries, laborals i de qualitat a les que estan obligats els productors europeus”, segons destaca El Día de Cordoba.

“Estem d´acord”, assenyala el president d´Asaja, Pedro Barato, a El País, “en la necessitat d´una agricultura sostenible, però perquè hi hagi sostenibilitat, el primer és que hi hagi una activitat agrària rendible per als professionals perquè, en cas contrari , no hi haurà agricultors i ramaders, ni sostenibilitat”.

Col·laboradors