Premi per a Anafric i les empreses associades pel taller Projecte d’innovació en productes carnis amb l’EHTB

El programa en el qual Anafric participa a través de les seves empreses associades  Carns RomeuCarns PontSucarnViñals SolerJ Milà i Companyia General Carnia  és  el “Projecte d’innovació en productes carnis”, que s’imparteix des de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona (EHTB) , i que està tutoritzat per Dolors Espuña. Aquest projecte ha estat seleccionat entre centenars de projectes per Dualiza Bankia i premiat amb 10.000€, el màxim previst, que servirà perquè l’EHTB pugui millorar el programa.

Des de 2006, Anafric ha marcat la línia de treball d’aquest projecte amb la finalitat que la formació “s’adapti a la realitat de les empreses i del mercat”.

Cada curs és impartit a 16 alumnes. “Són cursos gairebé personalitzats, dirigits a persones amb dificultats d’adaptació d’altres països, que necessiten d’una formació per a aconseguir un treball o bé per a alumnes que no han acabat l’ESO”, explica Espuña. El més important d’aquests cursos, a part de la consecució d’una titulació final, “és la motivació dels alumnes, les ganes d’aprendre”.

Quan Espuña parla de motivació ho fa amb coneixement de causa. “Tenim a un mateix grup des del principi de curs. No hi ha pràcticament abandons. I acabem sabent molt de les circumstàncies personals que envolten a cada alumne. Una gran majoria són joves procedents d’altres països, que han arribat al nostre país amb la il·lusió de buscar un futur millor. Tenim des de menors no acompanyats, fins a joves que han arribat en pastera o incloc caminant des del Pakistan. Són tantes realitats i tantes les il·lusions que per a molts d’ells fer aquests cursos ja és un triomf”.

Per a Dolors Espuña el programa Establiment del Sector Carni és un èxit, però també aporta el seu punt de crítica social: “Els joves espanyols no tenen interès per una professió amb moltes sortides i en el qual els alumnes que fan un bon curs, normalment són contractats per les empreses que participen en el programa. És necessari realitzar una labor de conscienciació social a favor de les professions més tradicionals. Els oficis de sempre. Aquelles que sempre estaran. I aquesta labor ha de començar en l’ESO”.

Aposta de futur

El premi de Bankia per a aquest projecte significa l’aposta per una professió de present i, sobretot, de futur. “L’administració té uns pressupostos molt limitats i aquest premi ens ajudarà a enfortir la implicació amb el grau mitjà de Tècnic en Elaboració de Productes Alimentaris. És a dir tindrem un projecte que abasta des de l’especejament de la carn fins al producte en la taula, gràcies als elaborats carnis”.

La professió s’adapta al mercat. Fa 12 anys, quan va començar a impartir-se aquest projecte, la formació era d’especejament de carn. Avui dia, la visió estratègica de la professió inclou el producte del camp a la taula. Una visió transversal gràcies a les empreses que participen en Anafric, que fan possible un treball ben fet, ben valorat i il·lusionant.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors