Premis PronosPorc 2023: Els millors analistes de preus del mercat porcí estatal

Un any més, Mercolleida farà el lliurament dels premis PronosPorc, guardons que reconeixen els millors analistes de preus del mercat porcí estatal. Aquest any se celebra la seva XIII edició, que és de caràcter anual. Els premiats han estat Juan Pedro Florido, d’ElPozo Alimentación; Josep Maria Cortasa, de Ramaderia Cortasa; i Pere Riera, de Costa Food Meat, que han estat reconeguts com els millors analistes de preus del mercat porcí estatal.

 

 

Els premis PronosPorc han tingut lloc el dijous 14 de desembre al Palau de Congressos La Llotja de Lleida i reunirà els principals operadors de porcí de tot el territori espanyol.

Any rere any, aquests premis han anat agafant protagonisme dins del sector i ja han esdevingut un referent a nivell estatal al qual assisteixen els operadors més representatius del país, així com membres de les institucions locals, autonòmiques i estatals.

Aquest protagonisme ve donat per la reputació de les reunions que cada dijous es fan a Mercolleida. A les anomenades Juntes de Preus, els principals productors i escorxadors del sector porcí espanyol aporten els seus coneixements sobre la situació de mercat perquè Mercolleida pugui establir la cotització setmanal del porc espanyol que millor reflecteix la realitat. Previ a la sessió, els operadors realitzen un pronòstic del resultat amb què creuen que Mercolleida tancarà la sessió i, sobre la base d’aquest pronòstic, s’organitzen els premis PronosPorc.

Les cotitzacions del mercat porcí de Mercolleida serveixen de base per a més del 90% de les compres i vendes de porcs que es fan a Espanya. Això fa que Mercolleida sigui la referència del mercat espanyol a nivell europeu i mundial, amb més importància encara si es té en compte que Espanya és la primera cabana porcina de la UE i la tercera del món, alhora que és el major exportador europeu i el segon del món. Mercolleida disposa de contactes directes amb operadors i mercats de referència dels principals països productors de porcí.

 

Amplia la informació en aquest enllaç.

 

Col·laboradors