Provacuno durà a terme diferents accions per presentar el sector boví a la Xina

PROVACUNO, en representació del sector de la Carn de Boví d’Espanya, està fent passos significatius per a l’obertura del mercat de la carn de boví a la Xina. Aquest avenç es produeix després de més de set anys de treball continuat –interromputs per la pandèmia–, per accedir al país asiàtic.

La Xina, amb una població que supera els 1.400 milions d’habitants i un poder adquisitiu en augment constant, representa una de les economies més sòlides del món. A més, el consum de carn de boví a la Xina ha mantingut un creixement constant en els darrers vuit anys, arribant a consumir més del 30% de la producció mundial. El país asiàtic actualment importa més de tres milions de tones de carn de boví, amb Brasil, Uruguai, Austràlia, Argentina i Nova Zelanda com a principals proveïdors, aportant més del 80% de les importacions.

Tot i que països de la Unió Europea com França i Irlanda, aquest últim en fase d’introducció, han aconseguit recentment obrir les fronteres a la Xina, Espanya es manté en espera. Si bé és cert que en els darrers mesos s’han fet passos molt importants. Un ha estat la visita a principis del mes d’octubre d’autoritats del servei d’inspecció de la Xina, cosa que acosta la possibilitat d’una propera obertura.

 

El país asiàtic actualment importa més de tres milions de tones de carn de boví, amb Brasil, Uruguai, Austràlia, Argentina i Nova Zelanda com a principals proveïdors

 

En aquest context, PROVACUNO ha dissenyat una sèrie d’accions per apropar-se a les autoritats i als importadors xinesos, demostrant el seu interès en aquest mercat i buscant accelerar els tràmits necessaris.

 

Agenda de PROVACUNO a la Xina

Des del 26 d’octubre fins al 10 de novembre, es faran diferents accions per presentar el sector espanyol de la carn de boví a la Xina.

Una de les accions més destacades és el Seminari hispanoxinès sobre la carn de boví, en què han participat destacades autoritats dels dos països. Per inaugurar l’esdeveniment, l’ambaixador d’Espanya a la Xina, Rafael Dezcallar de Mazarredo, ha destacat durant la seva intervenció la fortalesa del sector agroalimentari i l’interès per estrènyer les relacions entre els dos països. Aquest seminari també ha comptat amb la presència de representants del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i autoritats sanitàries d’Espanya i la Xina.

A més, Javier López, director de PROVACUNO, ha presentat les característiques del sector, amb l’objectiu d’impulsar l’obertura d’aquest mercat crucial on percep “un interès decidit de la Xina per la carn de boví d’Espanya”. Paral·lelament, les autoritats xineses de Duanes (GACC) i l’Associació d’inspecció d’entrada i sortida, i quarantena (CIQA) han brindat detalls sobre els procediments necessaris per a l’obertura de mercat, així com les expectatives i requisits sobre el control de la seguretat alimentària de la Xina per assolir aquesta meta.

La jornada ha culminat amb un sopar amb l’objectiu d’estrènyer llaços i millorar la comprensió mútua entre PROVACUNO i les autoritats xineses i espanyoles, enfortint així la relació bilateral.

Per posar el colofó final, del 5 al 10 de novembre, PROVACUNO serà present a la prestigiosa Fira Internacional d’Importacions de la Xina (CIIE) a Xangai. Durant aquest esdeveniment comercial, es donaran a conèixer les qualitats de la carn de boví espanyola davant d’empreses comercialitzadores, distribuïdores, canal HORECA i públic professional xinès a la recerca de productes d’alta qualitat com el que ofereix el nostre sector.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors