Provacuno, present a la 34 fira internacional Salamaq23

PROVACUNO, l’organització interprofessional de la carn de boví estarà present a la fira Salamaq23, fira del sector agropecuari i 34a exposició internacional de bestiar pur, que se celebra al recinte firal de Salamanca fins al 5 de setembre. Es tracta d’una trobada en què es destaca la importància de la ramaderia a la societat i que serveix de punt de trobada del sector primari del nostre país.

PROVACUNO és a l’estand número 149, ubicat al Pavelló Central, on vol demostrar un any més el seu compromís amb tots els professionals del Boví de Carn, sector estratègic i clau per a l’economia, la societat i el medi ambient del nostre país.

 

 

 

Des de fa més de 6 anys, la interprofessional ha estat dedicada a tasques de comunicació amb l’objectiu de defensar i ressaltar la rellevància d’aquest sector i de la carn de boví a l’economia espanyola. Aquest sector és fonamental per a la fixació de població a les àrees rurals, un propòsit fonamental per contrarestar el problema de despoblament que afecta tota Europa.

A l’àmbit de la recerca, PROVACUNO treballa per continuar progressant en aspectes tan importants com el benestar animal i la sostenibilitat mediambiental. A nivell internacional, la interprofessional s’esforça per augmentar les exportacions de carn de boví per tot el món. Des de l’inici de la tasca, PROVACUNO ha aconseguit l’obertura de 7 nous mercats a tercers països i ha ajudat a incrementar un 32,52% les exportacions.

La fira Salamaq s’ha consolidat com un referent tant a Espanya com a Europa a l’àmbit del boví de carn. Per a Javier López, director de PROVACUNO, Salamaq és una cita ineludible: “És un exemple fidel del que representa aquest sector: tecnificació, innovació, genètica, alimentació, benestar animal… En definitiva, una fira que exhibeix els avenços del sector impulsats per la dedicació i excel·lència dels ramaders i ramaderes del nostre país i un punt de trobada de tot el sector”.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors