Solucions de fred no contaminant per a la indústria alimentària. Noves propostes d’INGAL

INGAL Enginyeria & Consulting, la primera enginyeria especialitzada en la indústria agroalimentària al nostre país des de la seva fundació fa més de 50 anys, es presenta en aquesta nova edició de FoodTech com un reconegut expert en l’aposta de la indústria connectada amb la innovació per desenvolupar projectes de nova generació en tecnologia alimentària.

 

La firma desenvolupa projectes clau en mà, des del disseny fins a l’execució i posada en marxa, tant en aquest país com a la resta del món, en sectors agro i alimentari així com logístic, químic, farma i similars.

L’equip d’INGAL aporta a tots els seus projectes les palanques de competitivitat per a la presa de les millors decisions empresarials, sent el dels requisits per assegurar la internacionalització un dels principals pilars del valor afegit d’aquesta firma d’enginyeria, així com el disseny i execució de solucions innovadores per a un model industrial net i sostenible.

“És important incloure en el disseny dels projectes les bones pràctiques de fabricació que es plasmaran en l’execució de l’obra i que serviran per donar suport a la visió estratègica de l’empresa”, indica Eduard Roca, CEO d’INGAL Enginyeria.

La firma sobresurt en l’aplicació de dissenys concebuts per convertir en un avantatge competitiu les GMP (Good Manufacturing Practice) o Bones Pràctiques de la Fabricació (BFC), també conegudes com les Normes de Correcta Fabricació (NFC), les quals tenen un pes decisiu en la capacitat d’internacionalització de la producció agroalimentària

“En INGAL ens aboquem per facilitar les claus per accedir al mercat nord-americà ia un gran nombre de mercats que es regeixen igualment per l’exigent normativa NFC”.

“A més ens comprometem amb les iniciatives més innovadores a l’àmbit de la tecnologia alimentària, concebent el projecte que permet gestionar els processos de producció assegurant la seguretat alimentària i la sostenibilitat del model”.

Precisament, per a Eduard Roca “el vector sostenibilitat” és ja actualment el desafiament més rellevant per a la indústria agroalimentària del nostre país, que representa actualment un dels principals líders de la zona euro.

En aquest sentit, a INGAL Enginyeria s’estan presentant solucions innovadores per equipar les naus amb sistemes de fred eficients i no contaminants i que, a més, són segurs, econòmics i ofereixen un gran rendiment, precisant fins i tot la instal·lació d’una estructura de tubs més petita .

“Assegurar el manteniment de la producció en eficients cambres frigorífiques sense generar emissions perjudicials per a la capa d’ozó és un dels reptes que tenim ben definits en el disseny dels projectes que oferim per a la indústria alimentària”.

Tecnologia BIM per visualitzar projectes d’enginyeria

L’assessorament en qüestions de protecció mediambiental o seguretat alimentària, l’aplicabilitat de models de circularitat i aprofitament energètic estan al capdavant dels reptes de la indústria 4.0, cada cop més competitiva i eficient.

ENGINAL Enginyeria acompanya el client en la gestió dels recursos energètics, la sostenibilitat de la seva activitat, la gestió de residus i la circularitat i limpacte mediambiental en general.

A INGAL Enginyeria s’adapten els projectes a totes aquestes noves realitats, integrant en la seva implementació la tecnologia BIM i les projeccions visuals fins a la seva materialització i “lliurament de claus” com a part d’un ampli ventall de serveis que permet estudiar, elaborar i gestionar cada projecte per donar-li una solució personalitzada.

“El que busquem per als nostres clients en els seus projectes és alinear eficiència, sostenibilitat i, sobretot, projecció de futur”, assenyala Eduard Roca, CEO d’Ingal Enginyeria. “La força d’INGAL s’ha plasmat al llarg dels anys en nombrosos projectes d’enginyeria emblemàtics”.

Col·laboradors