V Trobada de dones en el sector cárnico de Educarne

Educarne ha organitzat el V Encuentro de dones en el sector cárnico, sota el títol “Mujeres que se atreven”. El acto ha dado comienzo a las 12:00 horas con la mesa redonda Mujeres que se atreven, compuesta por Ana París, membre de la Selección Española de Carniceros y Gerente de Xarcuteria – Carnisseria Paris; Esperanza Díaz, CEO de Murgaca i vicepresidenta d’Interovic; Esther Ferrero, responsable de Ganadería García Ferrero i membre de Ganaderas en Red.

 

La trobada ha girat al voltant de la nombrosa oferta labaoral que ofereix el sector carni, la unió de les dones que hi treballen per obtenir una visibilitat més gran i la necessitat d’una formació reglada en els oficis carnis, que es posi en valor als professionals del sector, per potenciar el relleu generacional.

Aquesta V trobada ha tingut lloc en format online, i ha començat amb la benvinguda de Laura Alegre, directora de Comunicació de Carnimad (organització a la qual pertany Educarne). Les tres professionals que han format part de la taula rodona han coincidit o que mai no s’han sentit infravalorades ni pitjor tractades per ser dones en un sector majoritàriament masculí. En el cas d’Esperanza Díaz, que viatja per feina a països àrabs assíduament explica que “el més important és el respecte. “.

Ana Paris, que forma part de la Selecció Espanyola de Carnissers, ha posat el punt que no s’ha d’encasellar pel gènere. Al sector de la carnisseria, per exemple, tradicionalment les dones s’han dedicat més a les aus ia l’elaboració, mentre que l’home era l’encarregat de desossar i despistar carns nobles. Ana Paris ho ha desmentit: “No és veritat que les dones siguem millors elaboradores i pitjors desossant. A la Selecció Espanyola de Carnissers, em sent molt valorada, i tenim homes i dones igual de pioners i especialistes en elaboració”.

Esther  Ferrero afirmava: “Estic orgullosa de formar part d’una associació de dones ramaderes, en què totes compartim i aprenem les unes de les altres. Són dones lluitadories i valentes”.

María Sánchez, directora general de Carnimad, ha impartit la ponència Talent femení al sector carni, on ha posat el focus en figures femenines que s’han obert pas al sector carni. posant en valor la seva feina i trajectòria.

 

María Sánchez, directora general de Carnimad, ha impartit la ponència Talento femení al sector cárnico, on ha posat el foc en figures femenines que ha obert pas al sector cárnico. posant en valor el seu treball i trajectòria.

 

Col·laboradors