Xile rebutja el terme carn per a productes d’origen vegetal

La Comissió d’Agricultura xilena ha aprovat el projecte que regula la categorització del concepte “carn”, amb què es busca prohibir catalogar sota aquesta denominació un producte comestible que no sigui d’origen a animal. Així se n’ha fet ressò la capçalera Eurocarne. El document de la Comissió recull a l’apartat d’antecents i fonaments que, històricament la carn ha estat un dels principals aliments consumits per les persones a tot el món, és més, abans que les comunitats coneguessin i apliquessin les tècniques de l’agricultura, la caça i recol·lecció eren els mitjans utilitzats perquè les famílies rebessin els nutrients necessaris per a la seva subsistència”.

El document de la Comissió assenyala que malgrat que “s’ha intentat regular el mercat de la carn en totes les seves etapes i s’ha intentat establir una definició exacta del que hem d’entendre per carn, però, s’ha permès que productes que no sent d’origen animal siguin denominats com a carn i es venguin com a tal al nostre mercat”.

 

Perjudici per a la indústria

Atès que aquesta situació ha suposat un perjudici seriós per a la indústria de la carn xilena, la Societat Agrícola i Ramadera d’Osorno (SAGO), ha assenyalat que “creiem que això constitueix un engany al consumidor perquè, quan un parla de carn, està preponent una sèrie d’atributs, generalment acceptats per la població com a beneficiosos, perquè és un aliment molt complet i que no correspon atribuir-s’ho a un producte que per llei, no és carn”.

La norma estableix com a denominació de “carn” la part comestible dels músculs dels animals d’abastament com ara bovins, ovins, porcins, equins, caprins, camèlids i d’altres espècies aptes per al consum humà.

Col·laboradors