2on Simposi de Benestar Animal Europeu organitzat per Interovic, Provacuno i JTT a Brussel·les

El proper 20 de setembre tindrà lloc la segona edició del Simposició de Benestar Animal Europeu que, en aquesta ocasió, tindrà lloc a Sparks, Brussel·les. Aquest simposi, organitzat per les interprofessionals Interovic (oví i cabrum), Provacuno (boví) i la interprofessional hongaresa JTT (oví), sorgeix amb la necessitat de crear un punt de trobada on reunir tots els actors implicats en cuidar i garantir i assegurar el benestar dels animals, i aspira a ser un fòrum d’interès internacional per a totes les baules de la cadena de producció del sector carni.

Aquestes tres associacions tenen un compromís seriós amb el benestar animal, la sostenibilitat, l’estratègia Farm to Fork i l’objectiu Carbono Neutral 2050. Aquest compromís no només es queda en bones intencions, sinó que es demostra amb les diferents iniciatives que cadascuna de les organitzacions està liderant i implantant entre els seus productors per garantir lèxit en la lluita per frenar el canvi climàtic i un model de producció sostenible i respectuós.

 

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA ONLINE O PRESENCIAL

 

 

 

Serà la segona edició d’una trobada focalitzada en el benestar d’animals de producció ramadera en general i dels remugants d’aptitud càrnia en particular. Possiblement, la primera trobada mundial d’aquestes característiques i dimensions per tractar, des de l’àmbit científic, tots els aspectes que garanteixen el benestar animal.

El benestar animal a la marca de la UE

L’objectiu serà que científics, tècnics, productors, certificadors, ramaders i diferents stakeholders de la cadena debatin i analitzin, des d’un punt de vista científic i tècnic, la situació del benestar animal en el marc de la Unió Europea.

Es prestarà especial atenció als aspectes d’aplicació de les propostes legislatives que afecten la realitat ramadera i l’aportació de sistemes de certificació acreditada com a eines per atorgar plenes garanties d’objectivitat en la valoració del benestar dels animals a totes les parts implicades: ramaders , cadena de distribució, consumidors i administracions públiques.

L’organització i la secretaria tècnica del Simposi anirà a càrrec d’un selecte grup d’experts, científics i tècnics d’experiència acreditada en l’àmbit d’aquesta matèria.

 

PROGRAMA

 

8.30 – 9.30 Registre i cafè de benvinguda

9.30 – Benvinguda oficial

9.35 – Inauguració institucional

9.50 – Taula rodona #1 – Anàlisi de situació sobre el benestar animal en la producció ramadera a Europa

11.00 – Ronda de preguntes

11.30 – Taula redodna #2 – De la ciència a la taula, passant per la certificació

12.40 – Ronda de preguntes

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 – Taula rodona #3 – Consum i benestar animal

15.10 – Ronda de preguntes

15.45 – Conclusions

15.55 – Clausura institucional

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors