Canvi en el mètode Nutriscore per al 2024

L’equip del Nutriscore -sistema d’etiquetatge sobre el valor nutricional dels aliments- estrena el 2024 un mètode de qualificació que dóna pitjor nota als cereals d’esmorzar i millora la de l’oli d’oliva mentre prepara el llançament d’un nou logo que alertarà sobre els aliments ultraprocessats.

 

 

Així ho ha confirmat  EFE. Nutriscore és un sistema d’etiquetatge multicolor amb cinc lletres, del verd (A) per als productes més saludables, el vermell (E) per als menys.

L’any 2024 començarà amb canvis. L’actualització d’una sèrie de variables de l’algorisme conduirà a l’oli d’oliva a una millora del ‘C’ al ‘B’ (la segona millor nota) i als cereals de xocolata d’una coneguda marca, que tenien la màxima nota ‘A’ per haver reduït sucre i haver afegit blat integral, a una caiguda fins al ‘C’ pel contingut ensucrat.

D’altra banda, el nou sistema també alertarà sobre els aliments ultraprocessats: Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aquest tipus de productes industrialitzats es caracteritzen per tenir llargs terminis de caducitat, per ser desitjables i per comptar amb ingredients altament addictius.

Es poden catalogar com a ultraprocessats nombrosos productes del dia a dia: sopes enllaunades o deshidratades, margarines, cereals d’esmorzar, patates fregides, begudes gasoses, galetes, melmelades, salses, gelats, xocolates, barretes “energètiques” i molts tipus de pans, entre altres.

El sistema Nutriscore és un algorisme no obligatori. La batalla per convèncer la Comissió Europea (CE) que faci obligatori el dispositiu es preveu llarga, almenys fins després de les eleccions europees del juny del 2024.

 

Més informació sobre Nutriscore

Col·laboradors