Castella i Lleó destinarà més de 67 M€ a ajudes a la modernització i incorporació de joves al sector agrari

L’aposta pel relevo generacional és un dels compromisos de la Conselleria d’Agricultura, Ganadería i Desenvolupament Rural i així ho reflecteixen els Presupuestos de 2024, que reconeixen una partida de 67,54 milions d’euros (un increment del 9 %) en ajudes. de modernització i incorporació de joves al sector agrari.

 

 

Amb dicha quantitat s’ha d’intentar seguir avançant en l’objectiu d’aconseguir les 650 incorporacions de joves a l’any, una xifra superada ampliament el 2023 amb 766 sol·licituds d’ajuda per a tal fin .

Per ello, la Consejería de Agricultura, Ganadería y Desarrollo Rural también ha impulsado, junto a Urcacyl, el Plan Estratégico de Cooperativismo 24-27, en el que los jóvenes también son uno de los ejes fundamentales.

En concret, la Junta impulsa la incorporació de socis joves a les cooperatives sufragant el 50% de la seva aportació al capital social o aportant 5,73 milions d’euros en ajudes més per als joves que incorporen a l’activitat agrària a través de les entitats. associatives prioritàries davant dels que no.

A més, també en col·laboració amb Urcacyl, se va a potenciar la creació de grups de joves per part de les cooperatives amb la finalitat d’augmentar la vinculació dels socis joves amb el moviment cooperatiu.

Per últim, des de la Junta ja està treballant amb la Universitat per impulsar el Màster de Cooperavisme que també forma part d’aquest Pla 24-27.

 

Font: Junta Castilla y León

 

Foto Freepic

Col·laboradors