El futur de la indústria càrnia centra l?assemblea general de la UECBV a Barcelona

Representants europeus de la carn i el bestiar es van reunir a Barcelona en una trobada emmarcada a l’Assemblea General de la UECBV, la unió europea per a la producció i el comerç de carn i bestiar. Amb el lema “Els temps estan canviant, nosaltres també”, la UECBV va marcar la pauta del seu futur, afirmant el compromís amb la vida animal.

 

 

La reunió a Barcelona va ser organitzada per les quatre associacions membres de la UECBV a Espanya i presentava tres oradors interessants:

La Sra. Joanna Stawowy, en representació del Gabinet del Comissari d’Agricultura de la UE, va demanar atenció especial per a la protecció dels animals durant el transport i va destacar la importància de la comunicació proactiva per part del sector ramader i carni en el proper diàleg estratègic . La Sra. Stawowy va compartir a més una actualització sobre l’estratègia de proteïnes que s’implementarà durant el primer trimestre del 2024.

Jordi Alavedra, professor de màrqueting i comunicació de Barcelona, va mostrar com les notícies falses poden influir a les xarxes socials i en la formulació de polítiques. Va proporcionar exemples interessants en matèria de producció i consum de carn va llançar diverses idees per a una comunicació proactiva i positiva sobre el consum de carn.

D’altra banda, Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Ciència dels Aliments de la Universitat de Barcelona, va explicar la connexió entre el consum de carn, la salut i la sostenibilitat i va destacar que la carn és una part essencial de la dieta humana, que no pot ser reemplaçada fàcilment per proteïnes alternatives.

Els membres de la UECBV van triar el Sr. Laurens Hoedemaker, DVM dels Països Baixos com el seu nou president i el Sr. Roland Ackermann d’Àustria com a vicepresident i president de la Secció d’Indústria Càrnica de la UECBV.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors