Es revisaran les restriccions d’aigua per sequera a Catalunya

Els grups polítics catalans han acordat amb els agricultors que revisaran les restriccions d’aigua per l’emergència per sequera a Catalunya que afecten l’agricultura. La delegació de pagesos i ramaders, reunits amb la Generalitat el 8 de febrer, han instat també reduir la burocràcia i agilitzar el pagament d’ajudes, de la temporada 2022-2023.

 

 

Els representants del primer sector van arrencar el compromís de la Generalitat, segons la premsa, per revisar les limitacions del 50% d’aigua destinada a les granges dins de les mesures preses per lluitar contra la sequera a les conques internes.

Aquesta decisió ha generat molta polèmica al sector a què s’han sumat els ramaders dels sis pobles del Solsonès, una comarca on la ramaderia és puntal, dins aquesta àrea. Els municipis afectats són Solsona, Riner, Olius, Pinós, Clariana de Cardener i Navés. Tots veuen inviable reduir a la meitat l’aigua que es consumeix a les explotacions.

 

Reunió

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, va rebre els representants de les principals agrupacions agràries que es van mobilitzar a Barcelona: Unió de Pagesos, Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc), Plataforma 6-F i la Federació de Cooperatives Agràries.

Col·laboradors