INTERPORC exposa al president de la Generalitat la importància del sector porcí a Catalunya

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha reunit amb Manuel García i Alberto Herranz, president i director general respectivament d’INTERPORC (Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca). La trobada, en què també han participat empreses del sector, ha tingut lloc a l’estand de la Interprofessional a la fira Alimentària de Barcelona.

 

Alimentaria-INTERPORC-recibe-a-Pere-Aragone

 

Aragonès s’ha mostrat molt interessat en l’evolució del sector porcí a Catalunya, ja que és un dels més importants de l’economia d’aquesta comunitat autònoma tant en facturació com en creació d’ocupació.
En aquest sentit, Manuel García ha destacat la rellevància de Catalunya per al sector porcí espanyol ja que, sens dubte, “és una de les regions de referència, no en va ocupa el primer lloc tant al rànquing de volum de producció com al d’exportacions”.

 

Xifres a Catalunya

Per la seva banda, Alberto Herranz ha exposat a Aragonès les xifres assolides per Catalunya el 2023, un exercici en què “la producció de les empreses porcines catalanes va sumar 1,9 milions de tones, el 40,13% del total nacional; de les quals es van exportar el 72,9%, és a dir, 1,4 milions de tones”. En total, les exportacions catalanes de carn i productes elaborats de porcí suposen el 51,5% del total nacional.

 

Més informació

Col·laboradors