La certificació acreditada en benestar animal es consolida com a eina clau per evitar l’estrès tèrmic

Les certificacions acreditades en benestar animal impulsades per les interprofessionals Interovic i Provacuno i l’hongaresa JTT es converteixen en una eina clau en la gestió per controlar l’estrès tèrmic en els animals en estar basades en paràmetres científics i comptar amb sistemes de registre que permeten fer-ne un seguiment i millora de les condicions, si això darrer fos necessari.

A nivell mundial, els temporals de fred són més duradors que els temporals de calor però, encara que cada procés tingui la seva durada, no es tracta només de correccions puntuals: el registre de mesuraments continuats basats en criteris científics com, per exemple, el mesurament de les condicions d’humitat, ventilació, nivell de CO2, etc, permeten a ramaders i tècnics millorar les instal·lacions i les condicions de vida dels animals de granja.

 

 

Grans avantatges

Cada dia són més els ramaders i tècnics de granges que veuen els grans avantatges que les certificacions acreditades en benestar animal, impulsades per les interprofessionals Provacuno, Interovic i JTT, els hi poden aportar. D’una banda, quant a la credibilitat i fiabilitat que suposa per al consumidor, ja que una entitat acreditada per ENAC és la que garanteix la rigor del sistema, i, de l’altra, quant a les millores contínues que permeten els sistemes de seguiment , control i traçabilitat a les pròpies explotacions. “El benestar animal és una prioritat per als nostres ramaders. El benestar animal no és només una qüestió ètica o d’empatia, és una qüestió vital, perquè sense benestar animal no hi ha rendibilitat”, afegeix Javier López, director de Provacuno.

 

 

Col·laboradors