La producció càrnia espanyola va créixer en el primer trimestre del 2020 en un 2,4%. Però oví i cabrum es ressenten

Si analitzem la suma en la producció del primer trimestre, els resultats llancen una pujada en el còmput general de l’2,4% fins a sumar 1,95 milions de tones, a ritme de creixement inferiors respecte a anys anteriors. En porcí, la suma dels tres mers mesos llança una producció 1.320.000 de tones, un 4,4% més que en 2019. En carn d’aus la baixada és del 3,8% sobre 419.623 tones.

La resta de les categories ha tingut comportaments més o menys similars que al març: el boví creix un 4% fins a les 166.997 t, la producció d’oví va baixar un 2,5% (24.302 t) i la de cabrum (-8,1 % 2.512 t), i la de conill es va mantenir estable en 13.683 t.

Si analitzem el comportament per CA i espècies, veiem com en el cas de l’boví s’ha produït un descens en la principal productora durant el primer trimestre: Catalunya va baixar un 1,2% la seva producció fins a les 35.654 t del temps que la segona productora, Castella i Lleó, la va incrementar en un 5,4% fins a les 27.4545 t. Cal assenyalar el fort creixement de la C. Valenciana que ocupa ja el quart lloc amb 17.164 t.

Finalment, en oví veiem una pujada a Castella i Lleó que arriba a les 6.414 t (+ 3,1%), seguida per Catalunya que baixa fortament en producció (-10,2%, 3.292 t). També baixa Castella-la Manxa (-2,3%, 3.207 t) mentre que a Aragó la pujada ronda el 10% (2.824 t).

Més info a aquest enllaç.

Col·laboradors