La ramaderia a Espanya pateix una situació de “col·lapse burocràtic”, segons UPA

La Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) ha remès una carta al Ministeri d’Agricultura per explicar el “col·lapse burocràtic” que a parer seu pateixen les ramaderies. Un col·lapse que es podria agreujar amb la implementació de la nova figura del veterinari d’explotació.

 

 

“No en podem més”, assegura els ramaders d’UPA a la seva missiva al Ministeri. El volum de burocràcia en l’ús i el tractament dels animals malalts amb antibiòtics o antiinflamatoris és “absolutament brutal”. Les granges a Espanya han de comptar de manera permanent i diària amb veterinaris de clínica, de reproducció, de qualitat i de l’ADS. Veterinaris que, segons denuncia l’organització agrària, “es dediquen més a la paperassa que a atendre els animals”.

“Espanya no es pot permetre perdre més ramaders i ramaderes”, asseguren des d’UPA, per la qual cosa reclamen un pla de suport a la ramaderia que racionalitzi les normatives, doni temps als professionals per adaptar-se i protegeixi aquesta professió “absolutament imprescindible” per sobirania alimentària d’Espanya i Europa.

Comunicat UPA

 

Col·laboradors