La restauració col·lectiva alerta sobre un encariment del 25% als menús escolars

La proposta del nou projecte de llei del Reial Decret de Consum per a menjadors (las interprofesionales presentaron aportaciones) provocarà una pujada del 25% als menús. Així ho ha assenyalat l’associació Food Service España a les seves aportacions al Reial decret. “Moltes de les exigències reflectides, com la quota 5% de producció ecològica o els productes de proximitat, no tenen cap impacte nutricional, però si un fort impacte econòmic”, assenyala Maria López, portaveu de Food Service Espanya.

Per a Food Service España, “a nivell nutricional, la proposta del Ministeri de Consum eleva a rang legal les directrius d’AESAN en matèria d’alimentació saludable i sostenible, pautes que el sector de la restauració col·lectiva aplica en els últims anys”.

Pel que fa a la proximitat i sostenibilitat, l’associació assenyala que “la producció és limitada i insuficient per a les necessitats demandades pel sector… Una oferta limitada fa pujar el preu, per la qual cosa, caldrà traslladar la pujada als pressupostos de els centres escolars”.

Amplia la notícia en aquest enllaç.

Cómo serán los menús escolares.

Col·laboradors