Leather Cluster Barcelona participa a la Comissió de Treball de l’Aigua de la Unió Empresarial de l’Anoia

Representants Leather Cluster Barcelona han participat a la Comissió de Treball de l’Aigua de la Unió Empresarial de l’Anoia per poder consensuar i unificar criteris amb totes les empreses de la comarca de l’Anoia (Barcelona) i presentar propostes per tractar les polítiques de l’aigua i les restriccions que afecten el teixit empresarial.

 

 

Leather Cluster Barcelona presenta tota la seva experiència i coneixement sobre la bona gestió i estalvi de l’aigua amb la depuradora d’Igualadina de Depuració i Recuperació S.L. (IDR), una de les plantes pioneres a Europa en el tractament d’aigües residuals industrials i que ha esdevingut un referent per a la indústria de l’aigua.

Durant aquests anys la planta, que tracta cada dia les aigües que es generen en el procés de transformació de la pell de les empreses adoberes d’Igualada associades a Leather Cluster Barcelona juntament amb altres indústries, ha estat visitada per tècnics i professionals de la sostenibilitat de més de 30 països diferents.

En aquest context on la problemàtica creixent en el proveïment d’aigua a Catalunya és una greu preocupació i dins de l’horitzó del Residu Zero a la indústria adobadora, fa mesos que IDR i Leather Cluster Barcelona estan treballant en un projecte per donar una segona vida a les aigües depurades, amb la construcció duna Estació Regeneradora dAigua (ERA).

Aquest projecte ambiciós de la construcció d’una ERA, consisteix a tractar els efluents de la planta de depuració IDR (l’aigua de sortida de la planta ja depurada), per aconseguir un flux d’aigua ultrafiltrada i també aigua osmotitzada (aigua pràcticament pura) i un altre daigua salada, reutilitzables per a la indústria adobera o per altres usos.

Després que a finals de 2023, l’aigua regenerada de la depuradora IDR ja va estar disponible per utilitzar en el procés de pelam de les adoberies, Igualadina de Depuració i Recuperació i el clúster de la pell, han continuat avançant en investigació per al projecte de la ERA.

 

Més informació:

 

Col·laboradors