Les Associacions espanyoles del sector carni i ramader es reuneixen amb la patronal europea, en Meat Attraction

Les associacions càrniques i ramaderes Anafric, Anice, Anprogapor i Asoprovac es reuneixen amb la patronal europea, Meat Attraction.

Entre els temes tractats, la celebració de la propera Assemblea General de la UECBV i l’empremta ambiental de la carn.

El secretari general de la unió europea de comerç de bestiar i carn (UECBV), Karsten Maier ha acudit a la tercera edició de Meat Attraction 2019, convidat per les associacions empresarials espanyoles que formen part de la UECBV, Anafric, Anice, Anprogapor i Asoprovac. El secretari de la patronal sectorial europea mantenia una reunió amb els representants espanyols per tractar, entre altres temes, de la pròxima celebració de la Assemblea General de la UECBV, que tindrà lloc a Atenes el 8 de novembre, i de les mesures per mitigar l’empremta ambiental de la carn. El secretari general de la UECBV també va tenir l’oportunitat de intercanviar impressions amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Lluís Planas, el primer dia de la Feria.

La UECBV treballa en una avançada metodologia per calcular l’empremta ambiental completa de la carn (vedella, xai i porc ) de la UE d’una manera estable, sòlida i amb base científica. D’aquesta manera es persegueix millorar l’actuació ambiental d’aquest sector i de cadascuna de les fases en granja. La Unió Europea de Comerç de Bestiar i Carn (UECBV) agrupa, actualment, 53 federacions nacionals o regionals, de 24 dels 28 Estats membres de la Unió Europea. També estan integrats a la patronal Japó, Noruega, Rússia, Suïssa, Turquia i Ucraïna. Espanya té un considerable pes en aquesta patronal ja que suposa el 20% de la mateixa. Actualment els membres espanyols de la UECBV son les associacions empresarials càrniques, Anafric i Anice, i les associacions de productors Anprogapor i Asoprovac.

Col·laboradors