L’Escola de Pasturatge d’Aragó reivindica la realització d’una Xarxa Nacional d’Escoles de Pastors

L’Escola de Pasturatge d’Aragó ha reivindicat el paper de la ramaderia extensiva com a “eina de progrés i gestió del territori” en la ‘Jornada d’Escoles de Pastors. Construint una ramaderia sostenible: el paper de les Escoles de Pastors’, que s’ha celebrat  en Brieva de Cameros (La Rioja) durant els dies 3 i 4 de novembre.

 

 

Entre les principals conclusions, l’Escola ha posat sobre la taula  la necessitat d’impulsar el sector primari, especialment en les circumstàncies actuals, entenent la ramaderies com una activitat necessària, i no sols des del punt de vista mediambiental. La presència del bestiar afavoreix:

La presència de bestiar en el terreny de la muntanya afavoreix la pol·linització de plantes i té efectes sobre l’aridesa del sòl.
La presència del bestiar és una manera de “gestionar el territori.
Les noves generacions han de ser conscients  de la utilitat de la figura del pastor “perquè a les seves mans està gran part del coneixement i capacitat de contribuir a salvar el planeta.

L’Escola de Pasturatge d’Aragó ha exhibit que un dels reptes és la creació d’una Xarxa Nacional d’Escoles de Pastors, que permeti treballar de manera conjunta i aconseguir una major coordinació en els continguts impartits en cada comunitat autònoma.

ALTRES INFORMACIONS

 

 

Col·laboradors