4 d’octubre: Dia Mundial dels animals. Les interprofessionals de la carn reivindiquen el seu compromís amb el benestar animal

Coincidint amb el Dia Mundial dels Animals que se celebra el 4 d’octubre, la interprofessional del boví de carn espanyol (Provacuno) i les de l’oví i cabrum espanyol (Interovic) i hongarès (JTT), reivindicat aquesta data per donar a conèixer el abast del compromís amb el benestar animal, ja que a l’octubre també es compleix un any dels seus compromisos, una responsabilitat que va més enllà dels requisits legals que estableix la Unió Europea.

“Volem reivindicar el dret dels animals a viure tranquils sota les cures adequades. Aquesta idea ha de tirar endavant amb l’ajuda de tothom, el Dia Mundial dels Animals hauria de ser ‘El Dia del Benestar Animal’”, explica el director d’INTEROVIC Tomás Rodriguez.

“Hi ha un gran desconeixement de tot allò que té a veure amb el benestar animal i el seu abast. Per això, des de Provacuno, Interovic i JTT, creiem que no n’hi ha prou amb adequar-se a la legislació vigent, sinó que sempre hem d’anar un pas endavant”, afirma Javier López director de PROVACUNO.

Els segells de certificació acreditada, una eina per a tothom

Una de les qüestions en què insisteixen les tres interprofessionals és la importància de comptar amb segells de certificació que demostrin estar acreditats per distingir els productes que han estat elaborats de manera respectuosa amb el benestar animal. “Això no només és important per als consumidors en el punt de venda, ho és també per als ramaders que volen fer un pas endavant i certificar les seves granges i processos. Triar una certificació amb les màximes garanties o no pot suposar una diferència important a la rendibilitat d’una granja”, conclou Tomás Rodríguez.

Col·laboradors