Anafric reuneix més de 40 empreses d’oví i cabrum a Màlaga

Anafric, associació càrnia espanyola ha celebrat a Màlaga la seva trobada anual del grup d’oví-caprino. En aquesta edició l’empresa Coviher ha estat l’amfitriona de la trobada, realitzada a l’Hotel Molina Lario amb la col·laboració de l’empresa Blasau. La propera reunió tindrà lloc a Barcelona i serà organitzada per l’empresa Viñals Soler.

 

 

Aquesta jornada va servir per tractar un dels reptes detectats que Anafric té marcats al seu full de ruta del sector oví-caprí, com és la necessitat de reinvenció del sector amb l’objectiu de consolidar activitats tradicionals i buscar, alhora, que sigui un sector atractiu per a les noves generacions. Sota el títol “L’equilibri entre la tradició i el futur”, els participants van poder seguir les experiències d’empreses que han superat les mateixes dificultats. En aquesta es van analitzar les temàtiques sobre el relleu generacional, el comerç exterior i la qualitat del producte.

En aquest debat central, moderat pel periodista, Roberto Lopez, tres empreses de sectors diferents van compartir les seves experiències professionals sobre com consolidar activitats tradicionals, sense ignorar la necessitat d?una transformació. Per a això,   Aceitunas Bravo, va explicar la seva trajectòria sobre com diferenciar qualitativament un producte de la resta; Incotex va compartir les claus de l’èxit perquè el relleu generacional en una empresa sigui exitós i Ly Company Group, va parlar de la importància del comerç internacional i com posicionar-se en un món global.

Diferents punts de vista, necessaris per a una adaptació als nous reptes del sector.

Per Anafric, amb aquesta trobada “hem tornat a recuperar uns intercanvis del sector que es van fer fallida amb la pandèmia. És necessari posar sobre la taula el treball i experiència del sector oví i cabrum com a punter en benestar animal i en sostenibilitat i alhora treballar com garantir la supervivència d’un sector que és pont entre la tradició i el futur”, explica José Friguls, president de l’associació.

Aquest any, amb motiu de la situació d’alta inflació que afecta l’economia de moltes famílies, el Grup d’Oví-Caprí d’Anafric, ha volgut col·laborar amb el menjador social de  Amfremar , doblant el nombre de racions servides al sopar i donant aquesta quantitat a aquesta entitat.

Col·laboradors