Article a EFE. SOS dels ramaders d’extensiu: “Sense relleu generacional, en 20 anys ens extingim”

El president de l’Associació Nacional de Ramaders i Ramaderes a Extensiu (Anggex), Felipe Molina, ha defensat la necessitat d’assegurar el relleu generacional perquè, altrament, aquest sector s’extingirà en 20 anys. EFEAgro realitza una interessant entrevista de la qual s’extreuen conclusions importants. Pel que fa als reptes que el sector d’extensiu té al davant, Felipe Molina explica: “El primer, i principal, és que cal aconseguir tenir el relleu generacional suficient perquè la mitjana d’edat dels ramaders espanyols en extensiu és de 61 anys ; així que en 20 anys estem extingits si no hi ha relleu. Per lluitar contra això, cal deixar també un sistema productiu que sigui econòmicament viable, és a dir, sostenibilitat econòmica”.

 

Artículo en EFE. SOS de los ganaderos de extensivo

 

Pel que fa al tema de medi ambient, el president d’Anggged opina que “el bo que té la ramaderia extensiva, i que tothom identifica, és la seva sostenibilitat mediambiental perquè som els que millor ens hem acoblat a aquesta Política Agrícola Comuna (PAC) més verd. Nosaltres no hem hagut d’adaptar-nos res perquè ja ho complíem però, malgrat això, ens han reduït els imports.

Felipe Molina explica que “volem un estudi de quant valor aporta una ovella, una cabra o un porc, quant fa de bé (per al medi ambient) i traduir-lo en una taxa per abonar com a pagament (al ramader en extensiu). Ens ho deuen de pagar perquè, si no, no podem ser competitius ni seguir amb aquesta tasca tan bonica que tothom lloa”.

Podeu ampliar la informació a  EFEAgro.

 

 

Col·laboradors