Com es pot saber el malbaratament alimentari d’una llar o una empresa en menys d’1 minut?

Food Waste Estimator  és una eina en línia que permet estimar el malbaratament alimentari que pot realitzar una llar o una empresa. Amb aquest recurs, desenvolupat per Kerry Group, es vol ajudar empreses i consumidors a intentar reduir el malbaratament d’aliments. Amb aquesta eina (en anglès) es pot quantifícar i conèixer quin és limpacte financer i ambiental del malbaratament.

 

 

 

Els càlculs que realitza Food Waste Estimator es basen en dades com l’Informe del PNUMA: índex de malbaratament d’aliments de 2021, en les dades facilitades per l’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units, dades proporcionades per la FAO sobre la pèrdua i el malbaratament aliments, etc.

L’eina és molt senzilla d’utilitzar i proporciona informació sobre els beneficis que s’obtindrien si s’evités el malbaratament alimentari, com quants diners podríem estalviar, així que es podria reduir la despesa de recursos valuosos com, per exemple, l’aigua, la quantitat de diòxid de carboni que es podria deixar d’emetre a l’atmosfera…

Nosaltres hem utilitzat aquesta eina:

Per a una família de 3 persones europea que vulgui estalviar un 10% en malbaratament alimentari, això suposaria:

103€ a anys d’estalvi
25 kg de menjar estalviat a l’any
14 persones alimentades cada dia
30714 càrregues de mòbil
És l’equivant a 92856 minuts a la dutxa

Podeu descarregar-vos la prova en aquest enllaç.

 

Col·laboradors