El sector porcí advoca per una entesa comercial entre la UE i la Xina

El sector porcí de capa blanca advoca per l’entesa en les relacions comercials entre la Unió Europea i la Xina, i es posa a la disposició de les autoritats xineses per compartir tota la documentació que necessitin. Així s’ha assenyalat des de la Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) després del comunicat de les autoritats xineses en què anuncien una investigació antidumping sobre la importació de carn de porc i els seus subproductes originaris de la UE. Un procés que durarà prop d’un any i en què hi ha molt de temps perquè la UE i la Xina arribin a acords.

 

El sector porcino aboga por un entendimiento comercial entre la UE y China

 

El sector porcí de capa blanca, que s’ha reunit amb el Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa, comparteix les declaracions efectuades pel ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas en el sentit que “les guerres comercials no són bones ningú”. Des del respecte absolut a la tasca de les autoritats europees, espanyoles i xineses, que són les encarregades de regular les relacions comercials, la Interprofessional, que agrupa tota la cadena del porcí i les associacions de la indústria càrnia, manifesta el seu desig que es mantingui aquesta bona sintonia en les relacions.

El sector porcí espanyol i les autoritats i operadors xinesos mantenen unes excel·lents relacions que han portat Espanya a ser el primer proveïdor de productes porcins de la Xina. Unes relacions comercials que es realitzen amb absoluta transparència, i per això les empreses porcines espanyoles col·laboraran aportant tota la informació que sol·licitin les autoritats xineses.

El 2023 Espanya va exportar a la Xina 560.488 tones de carn i elaborats de porcí per un valor de 1.223 milions d’euros. Els productes del porcí espanyol són molt apreciats a la Xina i tenen la confiança dels consumidors perquè garanteixen la seguretat alimentària a través del model de producció més exigent del món.

 

El sector porcino aboga por un entendimiento comercial entre la UE y China

Col·laboradors