INTERPORC enforteix la posició del porcí de capa blanca a Corea del Sud

La Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) reforça la posició del sector porcí a nivell internacional amb la seva exitosa participació a la fira ‘Seoul Food & Hotel’, celebrada a Corea del Sud, el sisè país destí de les exportacions espanyoles de la carn i elaborats del porcí espanyol. En total, 11 empreses espanyoles del sector (COSTA BRAVA, ELPOZO, FACCSA-PROLONGO, FAMADESA, FRIBIN, FRISELVA, GRUP JORGE, INCARLOPSA-LORFOOD, LITERAMEAT, MAFRIGES, PATEL-RODRÍGUEZ) van mostrar els seus productes ‘SPANISH POR identifica internacionalment la carn i els elaborats del porcí de capa blanca espanyol-, al pavelló agrupat d’INTERPORC. Les exportacions de porcí espanyoles a Corea del Sud van pujar l’any 2022 a més de 145.000 tones, i van superar els 477 milions d’euros en valor.

 

 

Durant quatre dies, INTERPORC ha realitzat nombroses activitats, entre les quals showcookings, demostracions de tall i degustació de pernil de capa blanca i embotits, entre altres activitats, en el marc del Pla Sectorial d’INTERPORC i ICEX Espanya Exportació i Inversions per a la promoció de carn i elaborats de porcí a Corea del Sud.

Un altre esdeveniment destacat en què ha participat INTERPORC ha estat el ‘Culinary Challenge’, coorganitzat per la KCA-Korea Chefs Association i recolzat per Worldchefs-World Association of Chefs Societies, en què 24 xefs van competir realitzant receptes en què havien d’incloure com a productes estrella cansalada i galta de porc.

D’altra banda, INTERPORC, en col·laboració amb la Cambra de Comerç d’Espanya va organitzar el dia 31 de maig la ‘Spanish Pork Night’, al restaurant The Xef, una trobada de networking entre empreses espanyoles i importadors coreans, a la qual van acudir, entre altres personalitats, el conseller econòmic i comercial, Darío José Sáez Méndez.

El producte espanyol al mercat sud-coreà

Des de l’any 2015, les exportacions espanyoles de productes porcins de capa blanca a la República de Corea han crescut sense interrupció, fins a prop d’un 138% en els darrers vuit anys. De fet, Corea del Sud s’ha convertit en el sisè país amb destinació dels nostres productes.

Corea del Sud importa un elevat volum de carn de porcí per poder atendre el seu consum interior creixent. L’any 2022, el país asiàtic va importar més de 600.000 tones de carn i elaborats de porcí. D’aquest total, el sector porcí espanyol va ser el segon proveïdor més gran, amb un 26% de les importacions.

Les empreses espanyoles han sabut aprofitar l’ocasió per establir la seva posició en aquest mercat asiàtic, mantenint el lideratge com a segon proveïdor, només superats pels Estats Units ia molta distància del següent (Canadà, amb un 10,7%).

Col·laboradors