La proposta del nou projecte de llei del Reial Decret de Consum per a menjadors (las interprofesionales presentaron aportaciones) provocarà una pujada del 25% als menús. Així ho ha assenyalat l’associació Food Service España a les seves aportacions al Reial decret. “Moltes de les exigències reflectides, com la quota 5% de producció ecològica o els productes de proximitat, no tenen cap impacte nutricional, però si un fort impacte econòmic”, assenyala Maria López, portaveu de Food Service Espanya.
Per a Food Service España, “a nivell nutricional, la proposta del Ministeri de Consum eleva a rang legal les directrius d’AESAN en matèria d’alimentació saludable i sostenible, pautes que el sector de la restauració col·lectiva aplica en els últims anys”.
Pel que fa a la proximitat i sostenibilitat, l’associació assenyala que “la producció és limitada i insuficient per a les necessitats demandades pel sector… Una oferta limitada fa pujar el preu, per la qual cosa, caldrà traslladar la pujada als pressupostos de els centres escolars”.