Meat Attraction presenta la seva edició del 2023 a les empreses del sector carni a Catalunya

S’ha presentat la 5a edició de Meat Attraction, que tindrà lloc del 6 al 8 de març de 2023 al recinte firal IFEMA MADRID, en col·laboració amb Anafric. La presentació ha reunit prop de 50 empreses del sector carni per analitzar la situació actual d’aquesta indústria, la incertesa que envolta la presa de decisions, a més de buscar solucions a la difícil conjuntura que afronta per als propers mesos.

 

Per a María José Sánchez, directora de Meat Attraction, “la nova edició de la fira és una oportunitat per a les empreses càrnies de Catalunya que es podran reunir durant tres dies amb compradors de més de 40 països. A més, en passar a ser una fira biennal, els professionals no tindran aquesta oportunitat fins a l’any 2025”. Afegeix que “amb la col·laboració de l’ICEX convidem més de 150 compradors internacionals amb qui podran iniciar converses per a vendes internacionals, ja que les exportacions són una de les solucions a la difícil situació que hi ha avui dia per als empresaris carnis”.

José Friguls, president d’Anafric, va animar les empreses presents “a crear vincles i ser més participatius a les fires i Meat Attraction és un bon lloc”.

La presentació va comptar amb la intervenció de Mike Rosenber, professor of the Practice of Management del Departament de Direcció Estratègica de l’IESE Business School, que ha exposat la situació de l’economia mundial i ha indicat que “els directius de les empreses han de ser més atents al que passa als països on operen i prevenir possibles problemes que puguin generar-se per canvis en la situació política o econòmica dels mercats internacionals”.

 

Taula rodona

A continuació, es va celebrar una taula rodona, sota el títol “En la recerca de solucions a la situació actual”, en què van participar Susanna Barquín (PRODECA) i Cristina Massot, subdirectora general d’Industries i Qualitat Agroalimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En aquesta, els experts van coincidir que, davant la situació actual, el comerç exterior és un eix estratègic de desenvolupament per a la indústria espanyola, i continua sent un repte mantenir, consolidar i ampliar nous mercats, més productes i de més valor afegit.

 

ALTRES INFORMACIONS DE MEAT ATTRACTION

 

 

Col·laboradors