Notícies

240 ramaders càntabres es repartiran 75.000 euros en ajudes a l’oví i cabrum
La Conselleria de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de Govern de Cantàbria ha convocat ajudes extraordinàries per al sector de l'bestiar oví-cabrum, que tenen com a objectiu pal·liar les pèrdues sofertes com a conseqüència de l'estat d'alarma. 75.000 euros seran per al subsector oví-cabrum, afectat pel tancament de locals d'hostaleria i la caiguda de les vendes de bens i cabrits.
Veure més
Anafric i empreses càrnies de Mercabarna presenten als jutjats de Barcelona una mesura cautelar per suspendre el tancament de l’escorxador municipal que afectarà 125 treballadors directes i altres 700 d’indirectes així com la viabilitat de les empreses càrnies que s’hi ubiquen
L'Associació Empresarial Càrnia, Anafric, considera "lamentable" el tancament de l'escorxador de Mercabarna, que es farà efectiva a 1 octubre. L'associació exposa que "des del mes de maig s'han mantingut contactes amb la direcció per presentar un pla de remodelació d'aquest escorxador, pla que es va signar a finals de maig amb un acord marc per a la negociació de la seva gestió, del qual és perfecta coneixedora la institució Mercabarna SA", explica José Friguls, president d'Anafric.
Veure més
L’empresa alemanya Tönnies invertirà en un escorxador a l’Aragó prop de 75 milions d’euros
Tönnies prevé invertir 75 millones de euros en una mega unidad de porcino en Calamocha, provincia de Aragón. El proyecto, que se encuentra pendiente de autorización ambiental integrada, tardaría unos cuatro años en construirse. El complejo industrial porcino contará con un matadero de cerdos, sala de despiece y sala de procesado, así como oficinas, personal de servicios, laboratorio y otros edificios auxiliares.
Veure més
Miguel Vergara Angus aconsegueix 3 estrelles en els Great Taste Awards, els “Oscar” de l’Alimentació
L'empresa càrnia de Valladolid Miguel Vergara  ha estat l'única empresa càrnia de boví espanyola premiada amb tres estrelles en els prestigiosos Great Taste Awards 2020 celebrats a Londres i considerats els "Oscar" de l'Alimentació. Aquestes estrelles han estat atorgades a la seva presa i al seu filet, tots dos de la raça Angus, amb dos i un guardó respectivament, que han conquistat els paladars dels jutges.
Veure més
PROVACUNO rep la Medalla d’Or al 19è Best Awards d’Alimentaria 2020 per ‘Fans del Vacuno’
PROVACUNO, l'Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha rebut la Medalla d'Or en els premis Best Awards que atorga Alimentària, una de les grans fires de el sector de l'alimentació a nivell mundial i que se celebra cada dos anys a Barcelona; en aquesta edició 2020 en format online per les circumstàncies sanitàries actuals. El premi ha estat en la categoria de Branded Content: Campanyes Institucionals i Genèriques per la sèrie documental Fans del vacuno, estrenada a l'octubre de 2020.
Veure més
La indústria càrnia, cada vegada més conscienciada contra el malbaratament alimentari
El sector cárnico juega un papel fundamental a la hora de reducir el desperdicio alimentario, un problema que afecta a toda la cadena de valor.  Según se desprende de los datos del Panel del Desperdicio Alimentario en los Hogares Españoles, elaborado por el Ministerio de Agricultura Ganadería y Pesca y publicado el 22 de septiembre de 2020 basado en datos de 2019, las empresas españolas de la industria alimentaria están cada vez más concienciadas del impacto que supone en términos económicos, sociales y medioambientales, el desperdicio de alimentos, y la necesidad de frenarlo.
Veure més
FHG Forum: Fira de Barcelona aporta soluciones de futuro a la alimentación, el turismo y la gastronomía
El 28 y 29 de septiembre, en el Palau de Congressos de Fira de Barcelona, chefs de gran prestigio, empresarios clave del sector y expertos sobre innovación en este campo se dan cita en el  FHG Forum (Food & Hospitality, Turism and Gastronomy Forum), el congreso con formato híbrido, virtual y presencial, que Fira de Barcelona va a organizar como apoyo de tres industrias cuya reactivación es decisiva para la recuperación económica del país: la alimentación, el turismo y la gastronomía.
Veure més
COSTA FOOD MEAT obté la certificació dels seus protocols davant de la COVID-19 amb AENOR
Costa Food Meat, empresa que forma part de l'holding carni Costa Food Group, ha rebut la certificació dels seus protocols enfront de la COVID-19 d'AENOR, acreditant l'adequada implantació i l'efectivitat de les mesures que aplica l'empresa. Així mateix, Costa Food Meat recolza el seu compliment amb les directrius marcades pel Ministeri de Sanitat en matèria de prevenció i higiene sobre la COVID-19.
Veure més
Provacuno y la UE lanzan una ambiciosa campaña de 4,5 millones de euros para reforzar el conocimiento y competitividad del sector del Vacuno de Carne en Europa
Provacuno y la UE lanzan una de las campañas más ambiciosas de su historia, de tres años de duración (2020-2023), con el objetivo de reforzar el conocimiento y la competitividad del sector del Carne de Vacuno en Europa. Con un presupuesto de 4,5 millones de euros, ofrecerá información veraz dirigida a los consumidores para que puedan valorar este alimento top de la gastronomía nacional, junto a otras propuestas alimentarias “de moda” con las que quiere coexistir.
Veure més
Els EUA pronostica un any 2020 complicat per a la carn a Europa, però no per la crisi de la Covid19
El Departament d'Agricultura dels EUA ha elaborat el seu informe de previsions sobre l'evolució de el sector carni a la UE durant 2020 i 2021. En el cas de la carn de boví, es preveu que el ramat d'Europa central augmentarà lleugerament com a beneficiari d'un suport financer continu per al sector. La producció general de carn de boví de la UE seguirà disminuint, segons el Departament dels EUA, per algunes de les propostes polítiques de la UE com l'Acord Verd, l'estratègia de la granja a la taula i l'estratègia de biodiversitat. Tot això fa que la producció de carn de boví de la UE no s'incrementi a curt termini.
Veure més
La imatge de la pell a debat. Els socis d’Anafric esteu convidats a participar en un webinar sobre el sector el proper 29 de setembre. Ja us podeu apuntar!
El proper dimarts 29 de setembre, a les 13 h., Leather Clúster Barcelona, presentarà a totes les empreses associades a ANAFRIC, el projecte de consultoria estratègica sobre la imatge de la indústria de la pell  i els seus productes, que el clúster ha treballat amb Ogilvy, empresa de referència internacional en l'àmbit de la investigació de mercat, la comunicació i l'estratègia.
Veure més
La Xina prohibeix la importació de carn porcina d’Alemanya després de detectar-se un caso de PPA
Alemania registró un primer caso de peste porcina africana (PPA), una señal preocupante en un país donde la cría y el comercio de cerdos están muy desarrollados, anunció este jueves 10 de septiembre del 2020 la ministra de Agricultura Julia Klöckner. El virus fue detectado en los restos de un jabalí hallado cerca de la frontera con Polonia, en la región de Brandeburgo, que rodea Berlín. Este virus, como el consumo de carne infectada, no es peligroso para el ser humano, ni tampoco el consume de su carne.
Veure més
La UECBV i altres 5 associacions europees a favor de dir les coses pel seu nom: els productes associats a la carn només podran ser elaborats amb producte animal
Seis organizaciones europeas (AVEC, CLITRAVI, Copa Cogeca, EFFAB, UECBV y la Confederación Internacional de Carniceros) han emitido una nota conjunta, en la que piden que se aborden las cuestiones que se plantean ante el uso de las denominaciones tradicionales de productos cárnicos y lácteos por parte de nuevos productos que se comercializan aprovechando dichos nombres sin ser precisamente eso, productos cárnicos o lácteos.
Veure més
La campanya de PROVACUNO Muy Fans de lo Nuestro aconsegueix més de 68 milions d’impactes durant l’estiu
PROVACUNO, Organización Interprofesional de la Carne de Vacuno, ha culminado con éxito una de sus campañas más ambiciosas, preparada para los meses de verano con el objetivo de fomentar el consumo de la carne de vacuno española en nuestro país, en un año marcado por la pandemia provocada por el coronavirus. La campaña, que arrancó el pasado mes de julio y ha continuado durante agosto y las primeras semanas de septiembre, ha conseguido una excelente repercusión. Gracias al apoyo de todo el sector, tanto productores e industriales como carnicerías y cadenas de distribución líderes, como Alcampo, DIA y Covirán, se ha conseguido aumentar las ventas de carne de vacuno.
Veure més