Notícies

Informe del Comitè Científic de l’AESAN sobre la implementació a Espanya del Sistema d’informació Nutri-Score sobre la qualitat nutricional de productes alimenticis
Una de las herramientas de las políticas de salud pública para promover dietas saludables es el etiquetado nutricional, que es regulado en la Unión Europea por el Reglamento (UE) Nº 1169/2011 sobre el suministro de información alimentaria a los consumidores. Esta regulación permite la posibilidad de utilizar, de forma complementaria y voluntaria manera, un sistema de etiquetado nutricional delante del paquete para hacer uso y comprensión de la información nutricional obligatoria: es más fácil para los consumidores, favorece opciones más saludables y fomenta fabricantes para hacer productos con una mejor composición nutricional.
Veure més
Posen en marxa al Regne Unit una campanya per contrarrestar les informacions negatives de la carn vermella
Organismes com AHDB, Quality Meat Scotland (QMS) i Hybu Cig Cymru (HCC) - Meat Promotion Wales, hna dut a terme un seguit d'activitats en els últims 12 mesos per ajudar a contrarestar la desinformació en els mitjans de comunicació sobre el paper de la carn vermella a la dieta, proporcionant informació basada en l'evidència científica als consumidors sobre els importants beneficis per a la salut que proporcionen la carn de boví, xai i porc.
Veure més
Interporc apoya la actividad del canal HORECA con el vídeo “Lo estábamos esperando”
La Interprofesional del porcino de Capa Blanca (INTERPORC) ha realizado un video cuyo objetivo es apoyar la actividad del canal HORECA tras el cierre durante estos meses provocado por la pandemia. Bajo el título, “Lo estábamos esperando”, el vídeo resalta la infinidad de posibilidades de la carne de cerdo de capa blanca y sus productos y el protagonismo de estos productos en bares y restaurantes, tanto como tapa como plato principal.
Veure més
Consum anuncia la implantació del Nutriscore en el primer quadrimestre de 2021
El Ministeri de Consum de què depèn orgànicament l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha anunciat que el sistema d'etiquetatge frontal nutricional Nutriscore entrarà en vigor el primer quadrimestre de 2021. Espanya se suma així a França, que ja té implementat aquest sistema, ja Bèlgica i Alemanya, que han anunciat a la Comissió Europea el seu desig de posar-lo en marxa. Aquest sistema d'etiquetatge frontal és voluntari per a les empreses que decideixin establir-lo, a falta que la normativa europea decideixi sobre la seva obligatorietat.
Veure més
Alimentària se celebrarà el maig de 2021 de comú acord amb el sector
La propera edició d'Alimentària, el saló d'alimentació, begudes i foodservice més important d'Espanya i un dels més destacats d'Europa, tindrà lloc del 17 al 20 de maig de 2021. Fira de Barcelona ha consensuat amb el sector les noves dates de l'esdeveniment, donant resposta així a la petició de les principals empreses i associacions de la indústria i amb l'objectiu de celebrar el proper any amb la màxima participació i internacionalitat possible. Anafric, com a membre de comitè Intercarn, saló que engloba tot el sector carni a Alimentaria, ha donat suport a la decisió de posposar la seva celebració, una decisió basada "fonamentalment en el sentit comú", segons ha expressat Marcel Pons, membre de la Junta d'Anafric.
Veure més
Alimentaria no descarta un cambio de fechas
El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, no descarta realizar un cambio de fechas para la celebración de la próxima edición de la feria Alimentaria en Barcelona. Serrallonga participó en una entrevista en Catalunya Radio donde confirmó esta posibilidad de cambiar de fechas: "Nuestro primer objetivo es trabajar para hacerla" ya que sería "un gran signo de normalidad", pero la renuncia de participación de grandes empresas (nacionales e internacionales) hace que la organización no descarte la modificación de fechas hacia finales de 2020 o ya en 2021. "Si vemos conjuntamente que hay una fecha mejor para hacerla, no tendremos inconveniente porque al final lo importante es ayudar al sector y hacer de motor. Queremos encontrar un consenso".
Veure més
Este San Juan las barbacoas serán en casa y de proximidad. Los consejos INTEROVIC para una barbacoa de cordero perfecta
Se acerca la noche más mágica del año, San Juan, que además coincide con el Día del Cordero, 23 de junio. Y aunque este año no se podrán encender las hogueras en la playa por las medidas tomadas derivadas de la crisis del COVID-19, podremos reunirnos en torno a las brasas de una barbacoa en la que no puede faltar carne de lechal, cordero y cabrito de origen nacional.
Veure més
Fòrum Oví 2020: Edició digital del 23 al 9 de juliol. Inscriu-t’hi ja!
El Fòrum Nacional d'Oví és un congrés tècnic organitzat per la revista Tierras i la web Oviespaña a què van uns 450 professionals, que són els líders que marquen les pautes d'actuació en la majoria de les granges, convertint-lo en la reunió més influent de l'any per a aquest sector. Els sis seminaris s'organitzaran els dimarts i dijous de cada setmana en sessions que començaran a les 18 hores i tindran una durada aproximada d'uns 90-100 minuts
Veure més
Dia 23 de juny. El xaide Sant Joan: bo, sa i a la brasa
Compra'l, cuina'l, degusta'l, gaudeix-lo. El xai i el cabrit, a part de ser una carn especialment sostenible, és saludable. I es pot cuinar de diferents maneres. No cal que sigui una festivitat especial per menjar xai. El dia del xai és cada dia que gaudim d' aquesta carn. Però aprofitant que hem estat reclosos a casa i que ara ja podem sortir, si no podem assaborir aquesta carn fora, ho fem dins. Al nostre saló, a la nostra cuina, a la nostra terrassa o al nostre balcó. Per què no? Sempre hi ha un moment i lloc per gaudir de la carn de xai.
Veure més
23 de juny, dia del xai. El pasturatge, la sostenibilitat i la carn de xai
Hi ha diferents tipus o model de ramaderia, el model més utilitzat per a la criança de l'oví és el pasturatge extensiu. És a dir, aquell que té estreta relació amb l'extensió de terreny on es desenvolupa. Per dur a terme la pastura extensiva són necessàries àmplies superfícies de terreny. Aquesta base territorial proporciona el suport a les ovelles, ja que és allà on han d'alimentar els animals. No hi ha un altre lloc on trobar terrenys òptims per al pasturatge extensiu que en el medi rural. Parlem d'ecosistemes naturals, que tot i que han estat modificats per l'home, pastures, bosquets, sembrats, guarets, zones de matoll, etc. produeixen vegetals de manera natural l'únic aprofitament possible és el de alimentar els ramats.
Veure més
23 de juny, dia del xai. Consumir carn de xai: Un sabor, molts beneficis
Consumir carn de xai de llet, xai i cabrit és sa, és saborós i sobretot és sostenible. Aquest sector ramader és el que millor manté viu i actiu el medi rural. La seva sostenibilitat es fonamenta en els beneficis ambientals, socials i econòmics que aquesta ramaderia i el pasturatge exerceixen sobre territoris i paisatges. Els beneficis també arriben a el consumidor a través del seu saborosa carn, natural i sostenible. La carn de xai és mereixedora de ser celebrada durant tot l'any per ser una carn respectuosa i beneficiosa per al medi ambient i entorn rural. Gràcies a que el bestiar es continua pasturant igual que fa centenars d'anys, ajuda a fixar la població en entorns rurals.
Veure més
El sector Horeca descobreix els millors talls de carn de xai i cabrit per delivery
Les carns de xai i cabrit d'origen europeu són una opció idònia per a tots qui vulguin afegir a la seva oferta digital el plus que suposa la seva inclusió en els menús. Es tracta d'un producte de proximitat, amb contrastats beneficis mediambientals i socials. Però, sobretot, es tracta d'unes carns d'excel·lència gastronòmica el maneig en aquest tipus d'elaboracions cal conèixer perquè el client a casa les gaudeixi en tota la seva esplendor.
Veure més