Notícies

‘De la granja a la Taula’: Planas trasllada a la UE les seves diferències amb el que proposa l’estratègia verda per als sectors carni i ramader
"No estem d'acord amb el tractament de el sector carni, de el sector ramader. Creiem que cal realment una anàlisi de fons si es vol discutir el tema i no una breu referència de passada que és el que fa el document, que sembla voler posar en dubte la producció d'aquest sector tan important, mitjançant la nostra ramaderia extensiva, per a la realitat econòmica i social d'Espanya com de molts altres països de la Unió Europea."
Veure més
INTEROVIC i Amazon col·laboren per oferir carn de xai i donar suport a el sector
L'Organització Interprofessional Agroalimentària de l'Oví i Cabrum, INTEROVIC, davant la situació d'estoc de carn d'oví i cabrum pel tancament de el sector HORECA ha realitzat una recerca d'alternatives que permetin fer arribar els seus productes directament a les llars espanyoles, única forma de donar sortida a l'volum sobrant, que s'estima en un 70% de la producció. INTEROVIC i Amazon han treballat junts per comercialitzar aquestes carns a través del servei de lliurament ràpid d'Amazon Prime Now disponible per a clients Prime a Madrid i a Barcelona. D'aquesta manera, productors i ramaders tradicionals d'ovelles i cabres esperen donar sortida a corts especialment pensats per al consum a casa oferint unes carns delicioses, saludables i amb uns contrastats beneficis socials i mediambientals.
Veure més
El sector del boví de carn d’Espanya llança l’estratègia ‘Carboni Neutral 2050’ per contribuir a la preservació de l’entorn
PROVACUNO, l'Organització Interprofessional de la Carn de Boví, ha llançat l'estratègia Boví de Carn Carboni Neutral 2050 amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui, 5 de juny, i amb l'objectiu d'assolir la neutralitat climàtica del sector el 2050. Una iniciativa aprovada el 2019 pels òrgans directius de l'organització per comprometre en la reducció d'emissions i la millora de la sostenibilitat ambiental.
Veure més
La producció càrnia espanyola va créixer en el primer trimestre del 2020 en un 2,4%. Però oví i cabrum es ressenten
Si analitzem la suma en la producció del primer trimestre, els resultats llancen una pujada en el còmput general de l'2,4% fins a sumar 1,95 milions de tones, a ritme de creixement inferiors respecte a anys anteriors. En porcí, la suma dels tres mers mesos llança una producció 1.320.000 de tones, un 4,4% més que en 2019. En carn d'aus la baixada és del 3,8% sobre 419.623 tones.
Veure més
Tornen les fires a el sector de l’alimentació. S’obre la inscripció per a Meat Attraction
Meat Attraction 2021 ha obert el seu termini d'inscripció per participar a la propera edició que se celebrarà de el 2 a el 4 de febrer. Organitzada per IFEMA i Anice la "Cita amb les millors carns de el món" retrà en aquesta ocasió un gran homenatge a tots els professionals de la indústria càrnia (#OrgullososDeNuestroSector). Anafric ha participat en les diferents edicions de la fira amb un estand agrupat. En aquesta quarta edició, també ho farà. Per a més informació sobre la participació en Meat Attraction costat de Anafric, anafric@anafric.es
Veure més
Anafric matisa l’enquesta del MAPA sobre consum de carn d’oví. Que els arbres no ens deixin veure el bosc
El consum d'oví i cabrum és molt baix i molt estacionat. En l'informe d'alimentació publicat al juny de 2019, referit a les dades de 2018, es veu clarament com el seu consum a les llars (ens sembla representatiu ja que en el moment en què s'ha realitzat el panell de preus, el HORECA no existia ) va baixar un 8,5%. Això vol dir que si el consum mitjà de la carn -en la seva totalitat- va ser de 46,19 kg per càpita -persona / any) en 2018, el 72% d'aquests quilos correspon a la categoria carn fresca *. Però el consum en concret de la carn d'oví-cabrum és, segons les dades de l'informe de 1,36 kg per persona i any. Dels que les famílies amb nens, només consumeixen un 0,52 kg per càpita.
Veure més
Anafric signa un acord de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per la compra de productes frescos a petits productors amb dificultats de comercialització per la Covid-19
Anafric; la Generalitat amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; l'entitat Banc d'Aliments i els petits productors són les 4 potes d'aquesta gran cadena que té com a objectiu final que el producte perible es distribueixi a les famílies que més el necessiten a través del Fundació Banc dels Aliments.
Veure més
Castella-la Manxa ofereix 6 milions d’euros a ramaders d’oví i cabrum en matèria de benestar animal
El conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural de Castella - la Manxa, Francisco Martínez Arroyo, ha presentat una sèrie d'ajudes per a agricultors i ramaders que prorroguen les ja concedides amb anterioritat. Martínez Arroyo ha destacat que les línies de ecològica, pasturatge, apicultura o races autòctones, així com les de benestar animal i zones de muntanya, "són ajudes importants perquè es destinen a qui més necessita de el paper de l'Administració pública" i es fa, "garantint continuïtat i donant certesa, i amb el consens de totes organitzacions agràries i cooperatives".
Veure més
L’oví de Castella i Lleó mostra la seva fortalesa tot i la crisi
Representants de dotze cooperatives de el sector de l'oví, que comercialitzen gairebé el 80% de la producció de llet, han participat en una videoconferència organitzada per URCACYL. Han transcorregut ja dos mesos des que es declarés l'Estat d'Alarma. Totes les cooperatives de el sector de l'oví de Castella i Lleó, pertanyents a URCACYL, no han detingut la seva activitat. Els seus treballadors continuen dia a dia un cop de mà per seguir donant servei als seus socis ramaders, (recollint els seus productes i facilitant-subministraments, alimentació i assessorament tècnic) en benefici de les explotacions, dels consumidors i del seu entorn.
Veure més