Notícies

Guia per a la prevenció i control de la covid-19 en la indústria de la carn
Els ministeris de Treball, d'Agricultura Pesca i Alimentació, conjuntament amb l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESA A) i diferents societats científiques han elaborat una guia per a la prevenció i control de l'covid-19 en la indústria càrnia. Es tracta d'una guióa basada en evidències científiques que permet garantir la seguretat dels aliments, protegir la salut i la seguretat de totes les persones que treballen en la indústria alimentària.
Veure més
Envasos actius amb antimicrobians i bacteriòfags per millorar la vida útil de la carn
L'envàs actiu té com a objectiu millorar la seguretat alimentària, preservar la qualitat de l'aliment envasat i allargar la seva vida útil. Depenent dels mecanismes de deteriorament de l'aliment a envasar, es pot recórrer a diferents estratègies d'envasat actiu. En el cas concret dels productes carnis, l'envasat actiu antimicrobià és una de les línies d'invocació que més s'estan explorant, sent el seu objectiu el de prevenir o alentir el desenvolupament de microorganismes per tal d'augmentar la vida útil i garantir la seguretat alimentària.
Veure més
El sector carni lidera les exportacions en el primer semestre del 2020 a Catalunya
Les xifres mostren part de la incidència de la pandèmia produïda per la COVID-19, declarada l'11 de març de 2020 pel l'OMS. Aquesta va tenir els primers efectes visibles en les exportacions a partir de les dades d'abril, on la tendència creixent es va començar a alentir respecte a l'2019. D'altra banda, al maig el comerç exterior es va situar per sota dels resultats de el mateix mes de l'any 2019. No obstant això, la facturació global del primer semestre del 2020 (5.420,43 M €) és superior a el del mateix semestre del 2019 (4.964,70 M €), afavorit per les bones xifres de juny de 2020.
Veure més
Aragó aprova ajudes a projectes relacions amb el sector ramader i carni
El Govern d'Aragó ha aprovat 27 nous projectes d'innovació i cooperació en la convocatòria corresponent a 2020 de el Programa de Desenvolupament Rural d'Aragó 2014-2020. El que suposa que més de 64 entitats es beneficiaran d'aquesta línia d'ajudes que té per objecte abordar solucions pràctiques a problemes de el sector que requereixin de el desenvolupament i aplicació de la tecnologia. Està prevista la publicació de la sisena convocatòria de grups de cooperació per al primer trimestre del 2021.
Veure més
El Corte Inglés ha incorporat en els seus supermercats carn fresca de porc de capa blanca avalada pel segell Compromís Benestar Certificat creat per Interporc
Aquest segell l'ha impulsat la Interprofessional de l'Porcí de Capa Blanca (Interporc), i avala que la carn i els productes elaborats de l'porc de capa blanca espanyol han estat produïts complint els més alts estàndards en benestar animal, sanitat, bioseguretat, maneig dels animals i traçabilitat en tots els engranatges de la cadena de valor.
Veure més
Exemple de com mostrar el treball de la indústria càrnia per a la reducció de les emissions al medi ambient: Danish Crown comercialitzarà en els seus productes etiquetes on es mostra el treball realitzat pels agricultors i ramaders de país per ser més respectuosos amb el medi ambient
Des de 2005, la petjada climàtica d'un quilo de carn de porc danesa de Danish Crown s'ha reduït en un 25%. Aquest missatge quedarà clar en l'envàs, de manera que serà més fàcil per als consumidors prendre una decisió més amigable amb el clima quan s'aturin al taulell en més de el 90% de les botigues d'alimentació daneses.
Veure més
Baixa la producció de carn de boví un 5% durant els primers 5 mesos de 2020 a la UE
Durant els primers cinc mesos de l'any, els preus de la ramaderia a la UE i al Regne Unit havien estat en general en una trajectòria descendent (particularment entre març i maig), probablement reflectint canvis en l'oferta i la demanda causats pel coronavirus. Des de maig, els preus s'han estat recuperant en gran mesura, possiblement amb la flexibilització de les mesures de bloqueig i la millora de la demanda de serveis d'aliments. També poden haver contribuït un nivell menor d'importacions i de producció. A això s'uneix que la producció va baixar de mitjana un 5% (2,7 milions de tones de carn de boví), que en el mateix període de 2019.
Veure més
Neix INNOTUB, una xarxa transpiraneica per combatre la tuberculosi animal
La tuberculosi animal és una malaltia bacteriana que afecta principalment a vaques, cabres i alguns mamífers silvestres, causant un elevat impacte econòmic i social sobre el sector ramader i suposant també un risc d'infecció per a les persones. Des de fa anys, Espanya i França lluiten contra aquesta malaltia per evitar les pèrdues de productivitat i de valor genètic, a més de la restricció de moviments i comerç de productes animals.
Veure més
Carn i Salut. L’impacte ambiental real de la producció ramadera. El model de producció europeu, el més exigent del món, ens demana complir. El sector espanyol, compleix
La sostenibilitat mediambiental és un compromís en el qual el sector ramader carni espanyol porta treballant des de fa anys, un repte global que ens importa a tots i que en moments extraordinaris com els que vivim deixa de manifest una veritat que convida a la reflexió. En les últimes setmanes, caracteritzades pel confinament general i la reducció dràstica de moltes de les activitats del dia a dia, els nivells de contaminació al planeta han caigut de manera formidable. 
Veure més
Es redueixen a Espanya les vendes d’antibiòtics per a ús en ramaderia gairebé un 14% el 2019
El consum total d'antibiòtics veterinaris a Espanya va registrar una baixada de l'13,6% (27,2 mg / PCU o mil·ligrams de principi actiu per Unitat de Correcció de Població) el 2019, segons ha confirmat el Pla Nacional davant de la Resistència als antibiòtics (PRAN) de l'Ministeri de Sanitat i recull Porcat. Amb les últimes xifres afegides a l'estadística, les vendes totals d'antibiòtics d'ús veterinari mostren una reducció de el 58,8% entre el 2014 i 2019.
Veure més