Notícies

Joaquín Goyache, Catedràtic de Sanitat Animal, defensa els aspectes positius del sector de la carn
"Se li imputa una responsabilitat en l'escalfament global que no té". El Catedràtic de Sanitat Animal, Joaquín Goyache, ha estat notícia aquesta setmana per un article en el qual es posa de manifest "els falsos mites al voltant de la contribució de la ramaderia a l'canvi climàtic". Aquest article s'ha publicat a diferents capçaleres, entre elles Revista Cárnica  i Eurocarne, i des d'Anafric, pel seu interès cap als nostres socis, reproduïm.
Veure més
Planas: la cadena agroalimentària serà clau en la recuperació econòmica després de la Covid-19
El ministre va tornar a posar en valor el paper central de tota la cadena agroalimentària, com un dels pilars fonamentals en aquesta crisi, assegurant el proveïment alimentari, esmentant la constitució avui de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica d'Espanya després del Covid-19 a la cambra baixa i ha remarcat que l'agroalimentari es reafirma com un sector clau en aquesta recuperació.
Veure més
Ja es poden optar als ajuts a l’emmagatzematge privat de carn de boví, caprí i oví
Atenent a la crisi provocada per la pandèmia del COVID-19 i la paralització dels sectors productius, fruit de la declaració de l'estat d'alarma que ha obligat al confinament de la població i que ha tingut com a conseqüència un descens en la demanda de determinats productes de carn de boví, d'oví i cabrum, la Comissió ha publicat el Reglament d'Execució (UE) 2020/595 de la Comissió de 30 d'abril de 2020 pel qual es concedeix un ajut per a l'emmagatzematge privat de carn de boví, d'oví i cabrum i pel que es fixa per anticipat l'import de l'ajut. Per garantir una aplicació harmonitzada cal marcar uns criteris mínims perquè les actuacions dels organismes pagadors, en l'exercici de les seves competències, es realitzin de forma coordinada. Aquests criteris s'han consensuat entre la FEGA (Fons Espanyol de Garantia Agrària) i les diferents comunitats autònomes.
Veure més
D’on prové el CO2 contaminant?
En Anafric ens fem ressò d'una notícia publicada al Diario de León. En contra de les teoria que feien a el camp responsable de l'excés d'emissions de C02, causa de el canvi climàtic, les noves dades avalen que el maneig ramader no és el culpable d'aquesta càrrega. Els recents registres mostren que la ramaderia no és la responsable principal de l'canvi climàtic. Les dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic indiquen que les produccions ramaderes de carn representen únicament el 7% de l'total d'emissions de GEH del nostre país. Els sectors de producció ramadera, elaboració i comercialització de carn han seguit realitzant les seves activitats des de la declaració de la pandèmia del COVID-19 per mantenir proveïda a la població de forma adequada amb aliments segurs i de qualitat.
Veure més
Els sectors ramader i carni aporten a l’economia 42.000 milions d’euros i 700.000 llocs de treball
El sector industrial carni està compost per un teixit d'unes 2.800 empreses amb activitats de sacrifici, especejament i producció d'elaborats, amb una base molt important de petites i mitjanes empreses de titularitat familiar, alhora que s'han consolidat també grans grups empresarials, alguns d'ells líders a escala europea. L'any passat la indústria càrnia va elevar la seva facturació un 2,5% fins als 26.882.000 d'euros, el que el consolida com el sector de major importància dins de la indústria d'alimentació i begudes, que suposa el 22,6% de tot el sector alimentari español.La producció espanyola de carns, un referent internacional.
Veure més
Carn i Salut: producció ramadera i càrnia i efectes de gasos hivernacle durant el Covid-19
La plataforma Carn i Salut ha realitzat un informe "La producció ramadera i càrnia i la sostenibilitat" en què que es resumeixen les percepcions Vs la realitat sobre la carn i la  producció, la sostenibilitat i el model europeu de producció, el consum equilibrat, el que significa la indústria càrnia a les zones rurals i el compromido de el sector amb la sostenibilitat. Anafric desglossarà cada divendres l'informe i començarem amb l'apartat dedicat, precisament, a les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
Veure més
Ramaderia, un servei essencial. La UECBV agradeix la professionalitat dels Herois dels Aliments
Llargues cues als supermercats i botigues d'alimentació. Prestatges mig buits. Només uns quants productes en frigorífics. Quan es torna a emmagatzemar, els articles amb molta demanda als nostres supermercats es veuen amb freqüència el paper higiènic ara famós, seguit d'aliments essencials com ara carn, llet, ous, pa, conserves i pastes. Aquestes escenes han estat testimonis de diverses botigues de tot Europa i, de fet, del món. I molts ciutadans de la UE nascuts després de mitjans dels anys cinquanta no estan acostumats a aquestes experiències. Però per sort, gràcies als molts Food Heroes que treballen contra rellotge a tota la cadena de subministrament d’aliments, la seguretat alimentària hauria de ser la menor de les nostres preocupacions a Europa davant d’aquesta pandèmia COVID-19.
Veure més
28.800 milions d’euros perduts per les 3.300 fires cancel·lades o ajornades
190 fires cancel·lades o ajornades a Espanya i 3.300 a Europa deixen ja una reguera de 28.800 milions d'euros en pèrdues fins a finals de juny. Xifres que han portat a l'Associació de Fires Espanyoles (AFE) i l'Associació de Palaus de Congressos d'Espanya (APCE), que també recorden que s'han suspès al nostre país altres esdeveniments com 270 congressos, han decidit sumar esforços per a sol·licitar ajudes per a el sector.
Veure més
Denuncien la situació dels engranalls cordovesos davant la falta de demanda dels escorxadors
L'organització agrària Asaja Còrdova ha emès un comunicat amb el qual vol assenyalar les situacions "dramàtiques" que s'estan produint en els engranalls de la província de Còrdova, especialment en les explotacions ramaderes de les comarques de Los Pedroches, Guadiato i Sierra de Córdoba davant la impossibilitat de donar sortida animals cap a escorxadors, pel tancament de certs mercats que absorbien aquestes produccions ramaderes, fonamentalment de canal Horeca (hostaleria, restauració i càtering), i per a l'exportació. Segons l'organització agrària aquest tipus de ramaderia és la base de molts ramaders de nord de la província.
Veure més
La Comissió Europea acaba d’anunciar ajudes a l’emmagatzematge privat de carn de boví, oví i cabrum
La Comissió Europea ha proposat aquest dimecres donar ajudes a l'emmagatzematge privat de carn de boví, oví i cabrum. Aquests ajuts integren un paquet de mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi que la pandèmia del Covid-19 està causant al sector, especialment pel tancament del canal HORECA. Anafric anirà informant de com s'establiran les ajudes. Anafric anirà informant de com s'establiran les ajudes.
Veure més